@article { author = {Eghbali Shrjini, Parisa and Farokhzad, Alireza and Hosseini, Bahman Hosseini}, title = {Effect of culture medium, type and concentration of carbon source on the proliferation of Gisela 6 rootstock}, journal = {Research in Pomology}, volume = {3}, number = {2}, pages = {1-15}, year = {2018}, publisher = {Urmia University}, issn = {2538-4376}, eissn = {}, doi = {}, abstract = {Due to the problems raised from planting the seedlings in stone fruit orchards, the use of uniform and compatible rootstocks is essential. Tissue culture technique is one of the most important and useful methods for propagation of this type of rootstocks. In order to obtain suitable culture medium, type and concentration of sugar for proliferation of Gisela 6 under the in vitro conditions, present study was conducted in two separate experiments. In first experiment the effect of four culture media (MS, VS, QL and NN) was investigated in a completely randomized design. In the second experiment the type of sugar (sucrose, glucose, fructose and sorbitol) and different concentrations of sugar (15, 30 and 45 g.L-1) in a factorial experiment based on a completely randomized design with 5 replications were studied. Length and number of shoots per explant, number of nodes and leaves, fresh and dry weight of the explants and length of internodes were evaluated. According to the results, MS culture medium had the greatest effect on shoot length, and NN had the lowest effect on length and number of the shoots. Sorbitol (at all concentrations) had the lowest effect on proliferation rate of Gisela 6. The highest shoot length and number were observed in the concentration of 15 g.L-1 fructose and 45 g. L-1 glucose respectively. MS culture medium with 30 g.L-1 sucrose and glucose was the most suitable culture medium, for the proliferation of Gisela 6.}, keywords = {Carbohydrate,explant,In vitro propagation,MS culture medium}, title_fa = {بررسی تأثیر محیط کشت، نوع و غلظت منبع‌کربنی بر پرآوری پایه گیزیلا 6}, abstract_fa = {با توجه به مشکلات ناشی از کاشت پایه­ های بذری و غیریکنواخت در باغ­های درختان میوه هسته ­دار، استفاده از پایه­ هـای یکنواخـت و سازگار با این درختان امری ضروری است. تکنیک کشت بافت یکی از روش­های مهم و مفید برای ازدیاد این نوع پایه­ها می­باشد. به منظور دست­یابی به محیط کشت، نوع و غلظت قند مناسب برای پرآوری پایه گیزیلا 6 در شرایط درون شیشه­ ای، پژوهش حاضر در قالب دو آزمایش جداگانه انجام گرفت. در آزمایش اول، اثر چهار محیط کشت MS ،VS ،QL و NN در قالب طرح آماری کاملا تصادفی و در آزمایش دوم، نوع قند (ساکارز، گلوکز، فروکتوز و سوربیتول) و غلظت قند (15، 30 و 45 گرم بر لیتر) به صورت فاکتوریل در قالب طرح آماری کاملا تصادفی در 5 تکرار مورد بررسی قرار گرفت. صفات طول و تعداد شاخساره به ازای هر ریزنمونه، تعداد گره، تعداد برگ، وزن تر و خشک ریزنمونه­ ها و طول میانگره مورد بررسی قرار گرفت. براساس نتایج، بیشترین طول شاخساره در محیط کشت MS و کمترین طول و تعداد شاخساره در محیط کشت NN مشاهده شد. برای اکثر صفات، کمترین مقدار در قند سوربیتول (تمامی غلظت­ها) مشاهده شد. بیشترین طول شاخساره در غلظت 15 گرم بر لیتر فروکتوز و بیشترین تعداد شاخساره در تیمار گلوگز 45 گرم در لیتر مشاهده شد. براساس نتایج این پژوهش مشخص شد که محیط کشت MS با منبع کربنی ساکارز یا گلوگز در غلظت 30 گرم در لیتر مناسب­ترین محیط کشت برای پرآوری پایه گیزیلا 6 می­باشد.}, keywords_fa = {ازدیاد درون شیشه‌ای,ریزنمونه,کربوهیدرات,محیط کشت MS}, url = {https://rip.urmia.ac.ir/article_120759.html}, eprint = {https://rip.urmia.ac.ir/article_120759_6096b414acb5fae4fb68148f926158ca.pdf} } @article { author = {Khajehzadeh, Sepideh and Moallemi, Noorollah and Mortazavi, Mohammad Hassan}, title = {Effect of foliar application of puttassium sulphate and naphtalin acitic acid on yield and quality of ‘Pearl Tangelo’ mandarin}, journal = {Research in Pomology}, volume = {3}, number = {2}, pages = {16-26}, year = {2018}, publisher = {Urmia University}, issn = {2538-4376}, eissn = {}, doi = {}, abstract = {Use of plant growth regulators and mineral nutrition may affect the fruits yield and quality. This study was conducted to evaluate the effect of foliar application of naphtalin acitic acid (at 0, 50, 100 and 150 mg.L-1) and potassium and sulphate (at 0, 0.5 and 1%) on yield and quality of Pearl tangelo (Citrus Paradisi Macfad × Citrus reticulata Ten.) fruit. A randomized complete block with three replications comprising 12 treatments on 16 years old Pearl mandarin trees grafted on sour orange rootstock was conducted in a commercial orchard located in Dezfool during 2014. The trees were sprayed with the solutions on 3 June and fruits were harvested on 6 December 2015. Harvested fruits were then transferred to Horticultural Sciences laboratory at Shahid Chamran University for the quality and yield measurements. The results showed that the treatments significantly enhanced the vitamin C content of the fruits. The trees received 100 mg NAA showed vitamin C content of about %19.45 higher than the untreated trees. Potassium sulfate significantly enhanced soluble solids; whereas the fruits from the trees which sprayed with 0.5 % of K2So4 showed 5% higher soluble solids compared to the control. The results indicated that the interaction effect of NAA and potassium sulfate was significantly different on fruit weight, water content, acidity and yield. According to the results, 150 mg.L-1 NAA and 0.5 % potassium sulfate was the best treatment combination for enhancing the quality and yield of fruit.}, keywords = {Foliar application,Fruit quality,nutrition,Yield}, title_fa = {تأثیر کاربرد برگی نفتالین استیک اسید و سولفات پتاسیم بر ویژگی‌های کمی و کیفی نارنگی رقم پرل تانجلو}, abstract_fa = {تغذیه درختان میوه و استفاده از تنظیم­کنندهای رشد مناسب، می­تواند در کمیت و کیفیت میوه درختان نقش موثری داشته باشد. هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی تاثیر نفتالین استیک اسید (در غلظت­های 0، 50، 100 و 150 میلی­گرم در لیتر) و سولفات پتاسیم (در غلظت­های 0، 5/0 و 1 %) بر میزان محصول و کیفیت میوه نارنگی رقم پرل تانجلو بود. این پژوهش در سال 1394 در یک باغ تجاری در حومه شهرستان دزفول با 12 تیمار و سه تکرار به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی به اجرا در آمد. درختان 16 ساله نارنگی پرل روی پایه نارنج در خرداد ماه با  نفتالین استیک اسید با غلظت صفر، 50، 100 و 150 میلی­گرم در لیتر و سولفات پتاسیم با غلظت­های صفر، نیم و یک درصد محلول­پاشی شدند. میوه­ها در آذر ماه همان سال برداشت و جهت بررسی ویژگی­های کمی و کیفی به دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز منتقل شدند. نتایج نشان داد که غلظت 100 میلی­گرم در لیتر نفتالین استیک اسید و سولفات پتاسیم 5/0 درصد به ترتیب باعث افزایش معنی­دار ویتامین ث و مواد جامد محلول میوه شدند. نفتالین استیک اسید 100 میلی­گرم در لیتر همراه با سولفات پتاسیم 1% موجب افزایش معنی­ دار عملکرد درختان گردید. با وجود تاثیر مثبت استفاده از نفتالین استیک اسید و سولفات پتاسیم در بهبود ویژگی­های کمی و کیفی میوه نارنگی رقم پرل تانجلو، لازم است بررسی­های تکمیلی در چند سال به منظور کاهش اثرات محیطی با توجه به میزان بار درخت انجام گیرد.}, keywords_fa = {تغذیه,کاربرد برگی,کیفیت میوه,میزان محصول}, url = {https://rip.urmia.ac.ir/article_120760.html}, eprint = {https://rip.urmia.ac.ir/article_120760_bdc1b0322d32b0a05a670b4546018c27.pdf} } @article { author = {Rasouli, Mousa and Ershadi, Bahman}, title = {Study on genetic diversity of 33 walnut genotypes (Juglans regia) using morphological and pomological markers for introducing of superior genotypes}, journal = {Research in Pomology}, volume = {3}, number = {2}, pages = {27-39}, year = {2018}, publisher = {Urmia University}, issn = {2538-4376}, eissn = {}, doi = {}, abstract = {Evaluation of genetic diversity among populations, cultivars and genotypes is the first step in breeding programs. For this reason, identification and introducing the superior genotypes is very important in development of improved walnut gardens. In the present study genetic diversity of 33 seed- genotype of walnut located in the Agriculture Research Station of Malayer University were evaluated using some morphological and pomological traits for identifying superior genotypes. Based on the results, a significant difference was found among different genotypes regarding the studied traits. Time of leaf bud burst in MKG112, MKG65 and MKG105 genotypes were later than other genotypes. The highest kernel percentage and kernel weight with 67.51% and 5.94 g were found in MSG15. The lowest shell weight with 3 g was observed in MKG82 genotype. Also, MKG105 genotype had the highest nut weight with 33.80 g. The highest (72.95%) and lowest (51.93%) oil percentage was related to MSG15 and MKG46 genotypes, respectively. Simple correlation coefficients between traits indicated the existence of significant, positive as well as negative correlations among some important vegetative, nut and kernel traits. Cluster analysis at Euclidean distance of 5, divided all genotypes into five main branches. Factor analysis reduced the assessed traits to 11 main factors justifying 71.01 % of total variation. Based on the results, genotypes including; MKG11, MKG12, MSG15, MKG16, MKG36, MKG41, MKG44, MKG45, MKG55, MKG65, MKG105, MKG111, MKG112 and MKG114 for some of the important traits such as nut and kernel characters, were better than other genotypes. These desirable genotypes can be used in walnut breeding programs.}, keywords = {Genetic diversity,Morphological traits,Traits correlation,Walnut}, title_fa = {بررسی تنوع ژنتیکی 33 ژنوتیپ بذری گردو (Juglans regia) با استفاده از صفات مورفولوژیکی و پومولوژیکی به منظور معرفی ژنوتیپ‌های برتر}, abstract_fa = {اولین گام در برنامه‌های به­نژادی و اصلاح گردو، استفاده از تنوع ژنتیکی موجود در بین جمعیت‌ها، ارقام و ژنوتیپ­های موجود می‌باشد. به همین دلیل شناسایی و معرفی ژنوتیپ­های برتر از جایگاه ویژه‌ای در توسعه باغ های اصلاح شده گردو دارد. در پژوهش حاضر تنوع ژنتیکی 33 ژنوتیپ بذری گردو موجود در ایستگاه تحقیقات کشاورزی دانشگاه ملایر با استفاده از برخی صفات مورفولوژیک و پومولوژیک مورد ارزیابی قرار گرفت. بین ژنوتیپ­های مختلف مورد مطالعه اختلاف معنی­ داری از لحاظ صفات مورد بررسی مشاهده شد. ژنوتیپ­های MKG112، MKG65 و MKG105 نسبت به سایر ژنوتیپ­ها دیر برگده بودند. بیشترین درصد و وزن مغز به ترتیب با 51/67 درصد و 94/5 گرم در ژنوتیپ MSG15 و کمترین وزن پوسته چوبی با 3 گرم در ژنوتیپ شماره MKG82 بدست آمد. همچنین ژنوتیپ MKG105 بیشترین وزن تر میوه با پوست سبز را نسبت به سایر ژنوتیپ­ها با 80/33 گرم دارا بود. کمترین و بیشترین درصد روغن به ترتیب در ژنوتیپ­های MKG46 و MSG15 به میزان 93/51 و 95/72 درصد مشاهده شد. نتایج تجزیه همبستگی ساده صفات، وجود همبستگی مثبت و منفی معنی­داری بین برخی از صفات رویشی، خشک میوه و مغز را نشان داد. براساس نتایج تجزیه خوشه‌ای، در فاصله 5 اقلیدسی ژنوتیپ­ها به 5 گروه تقسیم­بندی شدند. صفات مورد مطالعه در 11 گروه عاملی قرار گرفتند که مجموعاً 01/71 درصد از واریانس کل را توجیه کردند. بر اساس نتایج پژوهش حاضر ژنوتیپ­های  MKG11 ،MKG12 ،MSG15 MKG16 ،MKG36 ،MKG41 ،MKG44 ،MKG45 ،MKG55 ،MKG65 ،MKG105 ،MKG111 ،MKG112 و MKG114 از نظر برخی صفات مهم مثل وزن خشک میوه و مغز بهتر از سایر ژنوتیپ­ها بودند که می توانند در برنامه های اصلاحی مورد استفاده بیشتری قرار بگیرند.}, keywords_fa = {تنوع ژنتیکی,گردو,صفات مورفولوژیک,همبستگی صفات}, url = {https://rip.urmia.ac.ir/article_120761.html}, eprint = {https://rip.urmia.ac.ir/article_120761_d3129c4cda411322cf18462c9b1662ed.pdf} } @article { author = {Ladan Moghadam, Alireza}, title = {Investigate on the effect of salinity and culture medium on nutrient absorption and yield of three strawberry cultivars}, journal = {Research in Pomology}, volume = {3}, number = {2}, pages = {40-54}, year = {2018}, publisher = {Urmia University}, issn = {2538-4376}, eissn = {}, doi = {}, abstract = {Strawberry fruit has a high nutritional value and is cultivated worldwide. In recent decades, due to the lack of water resources, low-quality water is used for plant irrigation. This research was conducted in two separate experiments as a completely randomized design with three replications. In first study the effects of four salinity levels of 0, 20, 40 and 60 mM sodium chloride were studied on Kurdistan, Camarosa and Selva strawberry cultivars. In second experiment the effect of four culture mediums including perlite, cocopeat and two combination levels of perlite and cocopeat under salinity conditions on yield and leaf area index in Kordistan cultivar were studied. Leaf and fruit nitrogen, phosphorus, potassium, calcium, magnesium and sodium contents were measured in three replications. In general, there was no significant difference between strawberry cultivars in absorption of most nutrient elements under different salinity conditions. The lowest Na accumulation under 60 mM salinity stress was recorded in ‘camarosa’ leaves. In all three cultivars, the highest reduction in nutrient absorption rate of the fruit was related to potassium content with amount of 41.74% under all salinity conditions. The highest fruit yield was seen in perlite medium. With increase in salinity level, the fruit yield was decreased, and the lowest decrease was recorded in perlite medium.}, keywords = {Camarosa,Nitrogen,nutrition,Perlite,Selva}, title_fa = {بررسی اثر شوری و بستر کشت بر جذب عناصر و عملکرد سه رقم توت‌فرنگی}, abstract_fa = {میوه توت­فرنگی از ارزش غذایی بالایی برخوردار بوده و در دامنه وسیعی کشت می­شود. در دهه­های اخیر با توجه به کمبود منابع آب برای آبیاری، استفاده از آب­های با کیفیت پایین و شور افزایش یافته است. این پژوهش در دو آزمایش جداگانه به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. در آزمایش اول، چهار سطح شوری 0، 20، 40 و 60 میلی­مولار کلرید سدیم روی سه رقم توت­فرنگی کردستان، کاماروزا و سلوا مورد بررسی قرار گرفت. در آزمایش دوم، اثر چهار بستر کشت شامل پرلیت، کوکوپیت و دو سطح ترکیبی از پرلیت و کوکوپیت تحت تأثیر چهار سطح شوری (0، 20، 40 و 60 میلی­مولار کلرید سدیم) بر عملکرد و شاخص سطح برگ در رقم کردستان مورد بررسی قرار گرفت. میزان عناصر نیتروژن، فسفر، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و سدیم در دو بخش برگ و میوه در سه تکرار اندازه­گیری شد. نتایج به دست آمده از پژوهش حاضر نشان داده است که تفاوت معنی­داری بین رقم­های توت­فرنگی برای جذب اکثر عناصر در شرایط شوری وجود ندارد. کمترین تجمع سدیم برگ در شوری 60 میلی­مولار، مربوط به رقم کاماروزا بود. به طور متوسط در هر سه رقم مورد مطالعه، بیشترین درصد کاهش جذب عناصر تحت تیمار تنش شوری، مربوط به پتاسیم معادل 74/41 درصد بود. در بستر پرلیت نسبت به سایر بسترها، بالاین عملکرد مشاهده شد. با افزایش سطح شوری میزان عملکرد به طور معنی­داری کاهش یافت و کمترین کاهش عملکرد با افزایش سطح شوری، در بستر پرلیت مشاهده شد.}, keywords_fa = {پرلیت,تغذیه,سلوا,کاماروزا,نیتروژن}, url = {https://rip.urmia.ac.ir/article_120762.html}, eprint = {https://rip.urmia.ac.ir/article_120762_5325dfe1ff412a716552d6cd434a0317.pdf} } @article { author = {Hossein, Chnoor and asghari, Mohammadreza and Khezri, Maryam Khezri}, title = {Evaluation of Oregano essential oil effects on quality and biochemical attributes of sweet cherry (Prunus avium L. cv. ‘Takdaneh Mashhad’)}, journal = {Research in Pomology}, volume = {3}, number = {2}, pages = {55-69}, year = {2018}, publisher = {Urmia University}, issn = {2538-4376}, eissn = {}, doi = {}, abstract = {Fruits and vegetables contain antioxidants, among which sweet cherries has the highest antioxidants and plays a major role in preventing diseases and protecting human health. In addition, consumption and demand of fruits with high-quality, healthy and chemical free is increasing. The present study was carried out to evaluate the effect of postharvest spray with marjoram essential oil with 5 levels (0, 250, 500, 750 and 1000 μL.L-1) on harvested ‘Takdaneh Mashhad’ sweet cherry fruits. The fruits were kept at 1 ±0.5 °C with 90 to 95% RH. The fruits were removed from the cold chamber every 15 days in a 30-day period. Different physiological indices such as total soluble solids (TSS), titratable acidity (TA), pH, fruit firmness, total antioxidants based on the DPPH-free radical scavenger capacity, phenols and total flavonoid content were evaluated. The results showed that marjoram essential oil at 750 μL.L-1 had a significant effect on pH, TSS, TA, firmness, antioxidant activity, and at 1000 μL.L-1 affected total phenols and flavonoid contents. The essential oil treatment increased the storage time and maintained pH and TSS at a lower level than control. The treatment reduced the rate of TA and firmness reduction. In addition, the higher levels of essential oil, enhanced antioxidant activity and phenolic compounds. The results showed that postharvest use of marjoram essential oil increased the quality and antioxidant properties of the sweet cherry fruits, and can be used as a safe method for increasing the shelf life of sweet cherries.}, keywords = {Phenolic compounds,Shelf life,Sweet cherry,Total antioxidant}, title_fa = {بررسی اثرات اسانس مرزنجوش بر خواص کیفی و بیوشیمیایی میوه گیلاس رقم تک‌دانه مشهد}, abstract_fa = {میوه­ها و سبزیجات حاوی ترکیبات آنتی­اکسیدانی هستند که از میان آن­ها میوه گیلاس با بیشترین تراکم آنتی­اکسیدانی، نقش عمده­ای در پیشگیری از بیماری­ها و حفظ سلامت انسان دارد. علاوه بر این مصرف و تقاضا برای محصولاتی با کیفیت بالا، سالم و عاری از بقایای ترکیبات شیمیایی روز به روز درحال افزایش است. پژوهش حاضر به منظور ارزیابی تأثیر اسانس گیاه دارویی مرزنجوش در 5 سطح (0، 250، 500، 750 و 1000 میکرولیتر بر لیتر) به صورت اسپری برروی میوه­های برداشت شده گیلاس رقم تک دانه مشهد انجام شد و میوه­ها در دمای 5/0±1 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 90 الی 95 درصد نگهداری شدند. میوه­ها با فاصله 15 روز در یک دوره 30 روزه از سردخانه خارج شده و شاخص­های فیزیولوژیکی مختلفی از قبیل میزان مواد جامد محلول (TSS)، مقدار اسیدیته قابل تیتراسیون (TA)، pH، سفتی بافت میوه، آنتی­اکسیدان کل بر­اساس ظرفیت جاروب کنندگی رادیکال­ آزاد DPPH، محتوای فنل و فلاونوئید کل مورد ارزیابی قرارگرفت. نتایج نشان داد که اسانس مرزنجوش در غلظت 750 میکرولیتر در لیتر برمیزان pH، TSS، TA، سفتی، فعالیت آنتی­اکسیدانی و همچنین در غلظت 1000 میکرولیتر در لیتر بر محتوای فنل و فلاونوئید کل تأثیر معنی­داری در مقایسه با شاهد داشت. به­طوری­که تیمار اسانس باعث حفظ pH و TSS در سطح پایین­تری نسبت به شاهد شد. همچنین باعث کند شدن روند کاهش TA و سفتی بافت میوه گردید. علاوه بر این در غلظت­­های بالاتر اسانس، افزایش فعالیت آنتی­اکسیدانی و ترکیبات فنولی را شاهد بودیم. نتایج بدست آمده نشان داد که کاربرد پس از برداشت اسانس مرزنجوش در میوه گیلاس رقم تک­دانه مشهد با حفظ ویژگی­های کیفی و افزایش خواص آنتی­­اکسیدانی، می­تواند به عنوان یک روش سالم جهت افزایش ماندگاری این میوه معرفی شود.  }, keywords_fa = {آنتی‌اکسیدان کل,ترکیبات فنلی,عمر پس از برداشت,گیلاس}, url = {https://rip.urmia.ac.ir/article_120763.html}, eprint = {https://rip.urmia.ac.ir/article_120763_cc5aecab5d63e5518d2486ec03e3ad6b.pdf} } @article { author = {Momenpour, Seyed Erfan and Bazgeer, Saeed}, title = {Recognition the potential of agro-climatic classification in areas of Khuzestan province for planting horticultural crops}, journal = {Research in Pomology}, volume = {3}, number = {2}, pages = {70-78}, year = {2018}, publisher = {Urmia University}, issn = {2538-4376}, eissn = {}, doi = {}, abstract = {Recognition the climatic potential of the regions for planting the horticultural crops is the first step in agricultural planning. In order to achieve this goal, one of the most important tools is to use agro-climatic classification methods. In this research, the Papadakis classification method was used which has a high level of accuracy due to the presence of 440 climatic subgroups and the emphasis on ecological characteristics. Initially, 10 synoptic weather stations were selected with a common statistical period of 23 years (1994-2016) due to the continuity of statistical data. It should be mentioned that each weather station was represented the climate condition of each city and the stations were classified according to the climatic indices of the Papadakis method. The results of the study showed that three stations namely Abadan, Bostan and Mahshahr port had a hot sub-tropical climate which is highly suitable for planting tropical crops. In addition, Aghajari, Ahvaz, Behbahan and Ramhormoz regions, due to the sub-tropical semi-arid Mediterranean climate, and also in Izeh, Safi Abad and Masjed Soleiman regions because of the sub-tropical semi-arid Mediterranean climate, are suitable for planting various types of cold season temperate fruits, citrus and early and late season vegetables.}, keywords = {Agriculture,Classification,Climate,Papadakis Method}, title_fa = {شناخت پتانسیل اقلیمی – کشاورزی مناطق استان خوزستان از لحاظ کاشت محصولات باغی}, abstract_fa = {شناخت استعدادها و پتانسیل اقلیمی مناطق برای کاشت محصولات باغی اولین گام در برنامه­ریزی کشاورزی محسوب می­شود. برای رسیدن به این هدف، یکی از مهم­ترین ابزارها، استفاده از روش­های طبقه­بندی اقلیمی-کشاورزی است. در این تحقیق از روش طبقه­بندی پاپاداکیس استفاده گردید که به دلیل برخورداری از 440 زیرگروه اقلیمی و تاکید بر ویژگی­های بوم شناختی از دقّت بالایی برخوردار است. در ابتدا 10 ایستگاه هواشناسی همدید به دلیل پیوستگی داده با طول دوره مشترک آماری 23 سال (2016-1994) انتخاب گردید. قابل ذکر است که هر ایستگاه نماینده وضعیت اقلیمی یک شهرستان بوده و ایستگاه­ها بر اساس شاخص­های اقلیمی روش پاپاداکیس طبقه­بندی شدند. نتیجه این تحقیق نشان داد که سه ایستگاه آبادان، بستان و بندر ماهشهر دارای اقلیم جنب حاره­ای گرم بوده که برای کاشت میوه­های گرمسیری بسیار مناسب هستند. همچنین ایستگاه­های آغاجاری، اهواز، بهبهان و رامهرمز به دلیل برخورداری از اقلیم مدیترانه‌ای نیمه خشک جنب حاره و در ایستگاه­های ایذه، صفی آباد و مسجد سلیمان به دلیل داشتن اقلیم مدیترانه‌ای جنب حاره، برای کاشت انواع میوه­های سردسیری، نیمه­گرمسیری و همچنین مرکّبات و سبزیجات زودرس و دیررس مناسب می­باشند.}, keywords_fa = {کشاورزی,طبقه‌بندی,اقلیمی,روش پاپاداکیس}, url = {https://rip.urmia.ac.ir/article_120764.html}, eprint = {https://rip.urmia.ac.ir/article_120764_8e2d7ffb4a9d0b9d08559051b5bed198.pdf} } @article { author = {Nemati Mirak, Younes and Khademi, Orang and Rohollah, Iman i and Bostani, Abdolamir and Karimi, Naser}, title = {Comparison on the effects of salicylic acid and nano-salicylic acid in reducing the effects of salinity stress on ‘Camarosa’ strawberry fruit}, journal = {Research in Pomology}, volume = {3}, number = {2}, pages = {79-93}, year = {2018}, publisher = {Urmia University}, issn = {2538-4376}, eissn = {}, doi = {}, abstract = {Strawberry is one of the most important temperate zone crops, which is very sensitive to salt stress. Because of salinization of soil and water resources, today the main purpose in strawberry production is to overcome the adverse effects of salinity stress. In order to reduce the adverse effects of salinity on ‘camarosa’ strawberry salicylic acid and nano-salicylic and salinity stress on Camarosa strawberry fruit, a study was carried out as a RCBD design with four replications under hydroponic condition. NaCl salinity was applied at three concentrations (0, 25 and 50 mM) and treatments were applied at three levels, including control (water), SA at 1mM and nano-SA at 1mM. Results showed that, NaCl treatments reduced growth indices, including shoot length, shoot fresh weight, root fresh weight and chlorophyll content, as well as fruit qualitative and quantitative indices, including yield, fruit weight, antioxidant capacity and titratable acidity. However, the anthocyanin and Na content in the fruits were increased with NaCl treatments. SA and nano-SA treatments ameliorated the adverse effects of salinity stress and reduced Na accumulation rate in the fruit. Nano-SA was more effective than SA in reducing salinity effects on strawberry fruit.}, keywords = {NaCl,Nano particle,Quality,Strawberry,Yield}, title_fa = {مقایسه اثر تیمارهای اسید سالیسیلیک و نانو-اسیدسالیسیلیک در کاهش اثرات تنش شوری در میوه توت‌فرنگی رقم "کاماروزا"}, abstract_fa = {توت­فرنگی یکی از مهم­ترین محصولات مناطق معتدله است که به تنش شوری خیلی حساس است. با توجه به شور شدن منابع آب و خاک، امروزه اصلی­ترین هدف در تولید توت­فرنگی غلبه بر اثرات زیانبار تنش­ شوری می­باشد. به منظور کاهش اثرات تنش شوری روی میوه توت­فرنگی رقم کاماروزا، تأثیرتیمارهای اسیدسالیسیلیک و نانو-اسیدسالیسیلیک، به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک­های کامل تصادفی در چهار تکرار و در شرایط هیدروپونیک بررسی شد. شوری کلریدسدیم در سه غلظت صفر، 25 و 50 میلی­مولار و تیمارها در سه سطح شاهد (آب)، اسید سالیسیلیک (1 میلی­مولار) و نانو-اسیدسالیسیلیک (1 میلی­مولار) اعمال شدند. نتایج نشان داد که اعمال تیمار­های کلریدسدیم شاخص­های رشدی مانند طول شاخساره، وزن تر شاخساره، وزن تر ریشه و کلروفیل برگ و شاخص­های کمی و کیفی میوه شامل عملکرد بوته، وزن میوه، ظرفیت آنتی­اکسیدانی و اسیدیته قابل تیتراسیون را کاهش ولی مقدار آنتوسیانین و سدیم میوه را نسبت به شاهد افزایش داد. تیمار­های اسیدسالیسیلیک و نانو اسیدسالیسیلیک اثرات تنش شوری را تعدیل نموده و جذب سدیم توسط میوه را کاهش دادند. بر اساس نتایج پژوهش حاضر تیمار نانو - اسیدسالیسیلیک موثرتر از تیمار اسیدسالیسیلیک اثرات تنش شوری در توت­فرنگی رقم کاماروزا را کاهش داد.}, keywords_fa = {توت‌فرنگی,عملکرد,کلریدسدیم,کیفیت,نانو ذرات}, url = {https://rip.urmia.ac.ir/article_120765.html}, eprint = {https://rip.urmia.ac.ir/article_120765_a879c26f8879755ce6a95a09f0c19905.pdf} } @article { author = {}, title = {Abstract}, journal = {Research in Pomology}, volume = {3}, number = {2}, pages = {1-7}, year = {2019}, publisher = {Urmia University}, issn = {2538-4376}, eissn = {}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {چکیده انگلیسی}, abstract_fa = {}, keywords_fa = {}, url = {https://rip.urmia.ac.ir/article_120776.html}, eprint = {https://rip.urmia.ac.ir/article_120776_e974013881353e7107407a5fea00b68d.pdf} }