@article { author = {Kabiri, Fatmeh and Moieni, Ahmad and Baghizadeh, Amin and Movahedi, Zahra}, title = {Study on the factors effective in callus induction in grape}, journal = {Research in Pomology}, volume = {5}, number = {2}, pages = {63-71}, year = {2021}, publisher = {Urmia University}, issn = {2538-4376}, eissn = {}, doi = {}, abstract = {Table grapes are of important horticultural crops being cultured in many countries. Callus production in grape can be conducted for micropropagation by embryogenesis, gene transferring and secondary metabolites production. In this study the effects of some chemical factors were investigated on grape callus proliferation. In first experiment, the effects of different culture medium (MS, WPM and B5) and different concentrations of NAA (0, 0.1, 0.5 and 1 mgl-1) and Kinetin (1, 2 and 3 mgl-1) were investigated in a factorial completely randomized design. Also in another experiments the effects of different macroelement salts including NH4NO3, KNO3, CaCl2.2H2O, MgSO4.7H2O and KH2PO4 (at 1, 1.25, 1.5 and 2 times MS medium) and also the effect of different carbohydrate sources (white sugar, grade sucrose and brown sugar) and their concentrations (20, 30 and 40 gl-1) were investigated in a completely randomized design (CRD). The highest callus fresh weight (12.31 g) was obtained from T7 treatment (MS medium with0.5 mg -1NAAand2 mg-1 Kin). Results also indicated that increasing MgSO4.7H2O and NH4NO3 (1.25 and 1.5 times), and also CaCl2.2H2O (1.5 and 2 times) concentrations results in the highest callus fresh weight. Also, results showed that the use of 30 gl-1 brown sugar resulted in the highest callus fresh weight.}, keywords = {Callus induction,In vitro conditions,Macro elements}, title_fa = {بررسی فاکتورهای موثر در القای کالوس ‌انگور}, abstract_fa = {انگور یکی از محصول‌های باغی مهم و مورد توجه جهان است که در کشورهای زیادی کشت می‌شود. تولید کالوس در انگور می‌تواند با اهدافی از جمله ریزازدیادی از طریق رویان‌زایی، تولید متابولیت‌های ثانویه و انتقال ژن انجام شود. با توجه به این کاربردها، در این تحقیق آزمایش‌های مستقلی برای بهینه سازی کالوس‌زایی انگور انجام شده است. ابتدا، اثرات نوع محیط‌ کشت (MS ،WPM  و B5)، غلظت‌ Kin در سه سطح ( 1، 2 و 3 میلی‌گرم در لیتر) و غلظت NAA در چهار سطح (0، 1/0، 5/0 و 1 میلی‌گرم در لیتر) به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. همچنین در آزمایشات دیگر اثرات هریک از نمک‌های عناصر پرمصرف (KH2PO4، MgSO4.7H2O، CaCl2.2H2O، KNO3وNH4NO3) با غلظت‌های 25/1، 5/1 و 2 برابر غلظت آن در محیط کشت پایه MS) و نیز بررسی اثرات نوع و غلظت منبع هیدرات کربن (شکر معمولی، ساکارز و شکر قهوه‌ای در سه غلظت مختلف 20، 30 و 40 گرم در لیتر) به صورت آزمایشات جداگانه و در قالب طرح کاملاً تصادفی بررسی شدند. نتایج تاثیر محیط‌های کشت مختلف با غلظت‌های متفاوت تنظیم کننده‌های رشد گیاهی نشان داد که تیمار 7T (محیط کشت MS حاوی 5/0 میلی‌گرم در لیتر NAA و 2 میلی‌گرم در لیتر Kin)، در مقایسه با سایر تیمارها، دارای بیشترین متوسط وزن تر کالوس (31/12 گرم) بود. همچنین با افزایش 25/1 و 5/1 برابر در غلظت نمک‌هایMgSO4.7H2O و NH4NO3 و نیز افزایش 5/1 و 2 برابر در غلظت CaCl2.2H2O در محیط کشت پایه MS، بیشترین متوسط وزن تر کالوس بدست آمد. بر اساس نتایج پژوهش حاضر، استفاده از 30 گرم در لیتر شکر قهوه‌ای به عنوان منبع هیدرات کربن، بیشترین تاثیر را بر وزن کالوس داشت.}, keywords_fa = {شرایط درون شیشه‌ای,عناصر ماکرو,کالوس‌}, url = {https://rip.urmia.ac.ir/article_120992.html}, eprint = {https://rip.urmia.ac.ir/article_120992_b2301b6d2eced8d8392d6dbeb8fafbf1.pdf} }