@article { author = {Meighani, Hossein and Mohammad HosseiniZadeh, Arezoo and AmirMohammadi, Zahra}, title = {Evaluation of some morphological and biochemical traits of twelve pomegranate fruit cultivars (Punica granatum L.) in Yazd climatic conditions}, journal = {Research in Pomology}, volume = {6}, number = {1}, pages = {148-157}, year = {2021}, publisher = {Urmia University}, issn = {2538-4376}, eissn = {}, doi = {10.30466/rip.2021.121093}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {ارزیابی برخی ویژگی‌های مورفولوژیکی و بیوشیمیایی میوه دوازده رقم انار (Punica granatum L.) در شرایط آب و هوایی یزد}, abstract_fa = {انار بومی ایران است و رقم‌های زیادی از آن در ایران کشت می‌شود. این پژوهش به‌منظور ارزیابی و مقایسه دوازده رقم انار استان یزد انجام شد. میوه‌ها در مرحله رسیدگی از درختان 32 ساله واقع در کلکسیون انار شهرستان یزد برداشت و با استفاده از 22 ویژگی کمی، کیفی و بیوشیمیایی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تمام صفات مورد بررسی اختلاف معنی‌‌داری در بین رقم‌های انار داشتند. میانگین وزن میوه از 85/134 گرم (رقم سوسکی‌ اشکذریزد) تا 55/315 گرم (رقم ملس ساوه) متفاوت بود. نسبت پوست، بذرپوشینه، آب‌میوه و بذر به کل میوه بین رقم‌های انار متغیر بود. مقدار مواد جامد محلول از 53/13 تا 67/18 درجه‌بریکس، اسیدیته‌ قابل‌تیتراسیون از 44/0 تا 83/1 میلی‌گرم در 100 میلی‌لیتر و شاخص بلوغ از 51/9 تا 49/34 متغیر بود. هم‌چنین نتایج نشان داد که میزان فنل و فلاونوئید رقم‌های انار به‌ترتیب در دامنه 78/332-81/158 و 31/91-79/43 میلی‌گرم در 100 میلی‌لیتر قرار دارند. میزان آنتوسیانین کل از 78/13 تا 41/165 میلی‌گرم در لیتر و ظرفیت‌آنتی‌اکسیدانی از 57/36 در رقم پوست سفید دزفول تا 45/89 درصد در رقم سوسکی اشکذریزد متفاوت بود. بطور کلی این یافته‌ها نشان دادند که رقم اصلی‌ترین عاملی است که ویژگی‌های کمی، کیفی و بیوشیمیایی میوه انار را تحت تأثیر قرار می‌دهد.}, keywords_fa = {انار,آنتوسیانین,تنوع,ظرفیت‌آنتی‌اکسیدانی‌,فنل کل}, url = {https://rip.urmia.ac.ir/article_121093.html}, eprint = {https://rip.urmia.ac.ir/article_121093_dc94a372c5c4843f9eb80a7e54b88409.pdf} }