TY - JOUR ID - 120911 TI - ارزیابی برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی میوه هشت رقم انار محلی در منطقه نجف‌آباد اصفهان JO - پژوهش های میوه کاری JA - RIP LA - fa SN - 2538-4376 AU - جلالی جلال‌آبادی, رسول AU - اسدی‌قارنه, حسینعلی AD - دانشجوی سابق کارشناسی‌ارشد علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) AD - استادیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان Y1 - 2019 PY - 2019 VL - 4 IS - 2 SP - 115 EP - 126 KW - آنتوسیانین کل KW - ترکیبات فنولیک KW - شاخص رسیدگی KW - ویتامین ث DO - N2 - انار یکی از قدیمی‌ترین میوه‌ها­ی کشت شده در ایران می­باشد که تنوع بالایی برای آن گزارش شده است. این پژوهش به‌منظور بررسی خصوصیات ریخت‌شناسی و بیوشیمیایی میوه در هشت رقم انار محلی (علی‌اکبری، گـر، پوست قرمز، گلابی، سورهی، میرزایی، یزدانی و لپ‌سرخی) در نجف‌آباد اصفهان انجام شد. میوه‌های انار در مرحله رسیدگی کامل برداشت و صفات مورد نظر بر اساس روش‌های استاندارد اندازه‌گیری شدند. در بین ارقام مورد بررسی رقم پوست قرمز دارای بیشترین وزن صد آریل (2/45 گرم) بود. بیشترین ضخامت پوست میوه (71/4 میلی‌متر) در رقم گر اندازه‌گیری شد. رقم علی‌اکبری دارای بیشترین مقادیر آنتوسیانین کل (41/1 میلی‌گرم در 100 گرم)، ترکیبات فنولیک (56/58 میلی‌گرم در 100 گرم) و اسیدیته قابل تیتراسیون (06/1 میلی‌گرم در 100 گرم) بود. بیشترین ضریب تغییرات فنوتیکی مربوط به صفت شاخص رسیدگی بود و ارقام لپ‌سرخی و علی‌اکبری، به‌ترتیب دارای بیشترین و کم‌ترین مقادیر این صفت بودند. به‌طور کلی می‌توان ارقام علی‌اکبری و سورهی را به‌دلیل داشتن مقادیر بالاتری از صفات مطلوب به‌عنوان ارقام برتر معرفی نمود. UR - https://rip.urmia.ac.ir/article_120911.html L1 - https://rip.urmia.ac.ir/article_120911_db0ca260ab7b6d9f2b818b5e6d2f5854.pdf ER -