TY - JOUR ID - 120947 TI - تأثیر پوتریسین و کم محلول‌دهی بر برخی صفات کیفی و عملکرد میوه توت‌فرنگی رقم سابرینا در شرایط هیدروپونیک JO - پژوهش های میوه کاری JA - RIP LA - fa SN - 2538-4376 AU - احمدی, فریدون AU - اصغری, محمدرضا AU - حاجی تقی لو, رامین AD - دانشجوی کارشناسی‌ارشد میوه‌کاری، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه AD - استاد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه AD - کارشناسی‌ارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 5 IS - 1 SP - 60 EP - 70 KW - تنظیم‌کننده‌های رشد گیاهی KW - فعالیت آنتی‌اکسیدانی KW - کشت بدون خاک KW - کیفیت میوه و محلول غذایی DO - N2 - امروزه به دلیل جلوگیری از خطرات زیست محیطی و برای تضمین سلامت مصرف­کنندگان نیاز به استفاده از ترکیبات سالم و طبیعی در تولید محصولات غذایی بیش از پیش احساس می­شود. همچنین به دلیل کمبود آب و خشکسالی صرفه­جویی در مصرف آب ضروری می­باشد. در این پژوهش اثر محلول­پاشی پوتریسین (صفر و 2 میلی‌مولار) و کم محلول­دهی در سه سطح (140، 180 و 220 میلی‌لیتر در روز) بر کیفیت و عملکرد کل میوه توت­فرنگی رقم سابرینا در شرایط هیدروپونیک بررسی شد. نتایج نشان داد که بیشترین مقدار مواد جامد محلول،  فنل­ کل و فعالیت آنتی­اکسیدان کل در تیمار ترکیبی پوتریسین 2 میلی­مولار و کم محلول­دهی 140 میلی لیتر در روز بدست آمد. مناسب­ترین وضعیت ظاهری میوه و بیشترین عملکرد کل در اثر تیمار ترکیبی پوتریسین 2 میلی­مولار و محلول­دهی 180 میلی­لیتر در روز حاصل شد. همچنین بیشترین اسیدیته قابل تیتراسیون در شاهد (محلول­دهی220 میلی­لیتر در روز) ثبت شد. بر اساس این پژوهش، کاربرد پوتریسین می­تواند در بهبود خواص کمی و کیفی میوه توت­فرنگی در شرایط کم­محلول دهی مفید واقع شود. UR - https://rip.urmia.ac.ir/article_120947.html L1 - https://rip.urmia.ac.ir/article_120947_6d8864d9e60ac20cd6cf6c53a654b393.pdf ER -