TY - JOUR ID - 121091 TI - اثرات آب و خاک شور بر دانه سفیدی انار JO - پژوهش های میوه کاری JA - RIP LA - fa SN - 2538-4376 AU - صداقت, سحر AU - راحمی, مجید AU - جعفری, مسلم AD - دانش‌آموخته دکتری بخش علوم باغبانی دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز AD - دانشگاه شیراز دانشکده کشاورزی بخش علوم باغبانی AD - عضو هیئت علمی ایستگاه تحقیقات علمی انجیر، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، استهبان Y1 - 2021 PY - 2021 VL - 6 IS - 1 SP - 121 EP - 128 KW - آریل KW - میزان آنتوسیانین KW - هدایت الکتریکی DO - 10.30466/rip.2021.121091 N2 - در سال­های اخیر بروز پدیده دانه سفیدی در انار رقم رباب شهرستان نیریز یکی از مسائل مهم می­باشد که تاکنون راهکار قطعی و روشنی به­منظور کاهش آن ارائه نشده­است. بنابراین پژوهش حاضر به­منظور بررسی رابطه شوری و دانه سفیدی در انار رقم رباب در قالب طرح کاملا تصافی طراحی شد. براساس کیفیت آب (شیرین، لب­شور و شور)  14باغ با سنین تقریبا یکسان انتخاب و نمونه­برداری میوه انجام شد. بر اساس نتایج تجزیه همبستگی، میزان آنتوسیانین آریل­ها همبستگی معنی­داری با درصد دانه سفیدی داشت. نتایج مقایسه میانگین نشان داد که با افزایش شوری آب، درصد دانه سفیدی در انار رقم رباب افزایش یافت. باغ‌هایی که با آب شیرین (بدون نمک) آبیاری شده بودند، درجه (a*) آریل، میزان آنتوسیانین و میزان درخشندگی (L*) بالاتری را نسبت به باغ­هایی که با آب لب­شور و شور آبیاری ­شدند، داشتند. میزان مواد جامد محلول آریل‌ها در باغ‌هایی که با آب شور آبیاری  می­شدند نسبت به آبیاری با آب لب­شور و شیرین بالاتر بود. به طور کلی می‌توان نتیجه گرفت که آبیاری با آب شور و شورشدن خاک می‌تواند به طور مستقیم در پدیده دانه­سفیدی آریل‌های انار دخیل باشد. UR - https://rip.urmia.ac.ir/article_121091.html L1 - https://rip.urmia.ac.ir/article_121091_52acf10f3c3eb38b5405f802cf2259d9.pdf ER -