• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • اعضای مشورتی هیات تحریریه
    • همکاران دفتر نشریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter
پژوهش در میوه کاری
مقالات آماده انتشار
شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 2 (1396)
شماره شماره 1
دوره دوره 1 (1395)
رستگار, سمیه, غلامشاهی‌پور, حمیده. (1396). تأثیر کاربرد پس از برداشت پوترسین و نیتریک اکسید بر برخی خصوصیات کیفی میوه انبه. پژوهش در میوه کاری, 2(1), 1-14.
سمیه رستگار; حمیده غلامشاهی‌پور. "تأثیر کاربرد پس از برداشت پوترسین و نیتریک اکسید بر برخی خصوصیات کیفی میوه انبه". پژوهش در میوه کاری, 2, 1, 1396, 1-14.
رستگار, سمیه, غلامشاهی‌پور, حمیده. (1396). 'تأثیر کاربرد پس از برداشت پوترسین و نیتریک اکسید بر برخی خصوصیات کیفی میوه انبه', پژوهش در میوه کاری, 2(1), pp. 1-14.
رستگار, سمیه, غلامشاهی‌پور, حمیده. تأثیر کاربرد پس از برداشت پوترسین و نیتریک اکسید بر برخی خصوصیات کیفی میوه انبه. پژوهش در میوه کاری, 1396; 2(1): 1-14.

تأثیر کاربرد پس از برداشت پوترسین و نیتریک اکسید بر برخی خصوصیات کیفی میوه انبه

مقاله 1، دوره 2، شماره 1، بهار و تابستان 1396، صفحه 1-14  XML اصل مقاله (1479 K)
نویسندگان
سمیه رستگار 1؛ حمیده غلامشاهی‌پور2
1استادیار گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان
2دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی، دانشگاه آزاد واحد جیرفت
چکیده
انبه یک میوه گرمسیری فرازگرا با سرعت فساد بالا و ماندگاری پایین می­باشد. به منظور ارزیابی اثر غلظت­های مختلف پوترسین و نیتریک اکسید به عنوان ترکیبات طبیعی، بر انبارمانی میوه انبه، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. میوه انبه رقم محلی از باغی تجاری در شهرستان میناب برداشت و در فاصله کوتاهی به آزمایشگاه منتقل شد. میوه­ ها پس از 5 دقیقه غوطه­ وری در غلظت­های مختلف پوترسین (5/0، 5/1، 3 و 5 میلی­ مولار) و نیتریک اکسید (3، 9 و 12 میکرو مولار) به مدت 21 روز در دمای معمولی نگهداری شدند. خواص مختلف کیفی میوه در فاصله زمانی 7 روز مورد ارزیابی قرار گرفتند. بر اساس نتایج بدست آمده، بیشترین درصد کاهش وزن (5/15) در شاهد مشاهده شد. سفتی بافت میوه طی انبارمانی به تدریج کاهش یافت اما این روند در میوه‌های تیمار شده به طور قابل توجهی با سرعت کمتری مشاهده شد. بیشترین میزان سفتی بافت (2/2 کیلوگرم بر مترمربع) در تیمار پوترسین 3 میلی­ مولار مشاهده شد که تفاوت معنی‌داری با شاهد نشان داد. میزان مواد جامد محلول و نسبت قند به اسیدیته با گذشت زمان به تدریج افزایش یافت. اما سرعت تغییر در میوه ­های تیمار شده کمتر بود. شاخص­ های مختلف رنگ میوه تحت تأثیر پوترسین و نیتریک اکسید تفاوت معنی‌داری با شاهد نشان دادند. بیشترین مقدار L* در تیمار پوترسین 3 میلی‌مولار بدست آمد.
کلیدواژه ها
انبارمانی؛ انبه؛ پوترسین؛ ترکیبات طبیعی؛ نیتریک اکسید
مراجع
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 268
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 86
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Journal Management System. Designed by sinaweb.