@article { author = {Moshari Nasirkandi, Aatefeh and Hosseini, Bahman and Farokhzad, Alireza and Naseri, Lotfali and Agaei, Khadija}, title = {Optimization of tissue culture conditions for micropropagation of MM111 apple rootstocks}, journal = {Research in Pomology}, volume = {2}, number = {2}, pages = {1-16}, year = {2018}, publisher = {Urmia University}, issn = {2538-4376}, eissn = {}, doi = {}, abstract = {Plant tissue culture technology is used for large-scale multiplication of the plants. In vitro propagation methods of MM111 apple rootstock, often produce plants with accelerated growth. This research was performed with the aim of optimizing in vitro propagation conditions for MM111 rootstocks and survey effect of basal media and different plant growth regulators on proliferation and rooting in three separate experiments. In first experiment; the effect of five different basal media culture including, MS, 1.5MS, 2MS, WPM and B5, on proliferated shoot number and length, in second experiment; the effects of plant growth regulators BAP and TDZ in various concentrations (0, 2.2, 4.4 and 8.8 µM) on shoot number, shoot length, node number, internode number and internode length, in third experiment; the effect of two basal media types (MS and ½MS) supplemented with two auxin types in different concentrations (0, 7.35, 14.7 and 22.05 µM) of IBA and in different concentrations of NAA (0, 8.05, 16.11 and 24.16 µM ) during darkness for three and four days, on root number and root length were studied. Hardening of the rootstocks in coarse perlite, fine perlite, perlite and peat moss (1:1) and peat moss separately was surveyed. According to the results, highest proliferation rate (13.66 shoots per explant) was observed in 2MS medium. In the second experiment, BAP was more effective than TDZ on proliferation rate and number of nodes, and reduced internode length. The highest proliferation rate (8.66 shoots per explant) was observed in BAP (4.4 µM). According to the results obtained from third experiment, The highest root number (2.65 root per explant) was observed in MS medium supplemented with 8.05 µM NAA. }, keywords = {Culture medium,Hardening,In vitro propagation,Rootstock}, title_fa = {بهینه‌سازی شرایط کشت بافت برای ریزازدیادی پایه سیب MM111}, abstract_fa = {فن­آوری کشت بافت گیاهی برای تکثیر گیاهان در سطح وسیع استفاده می­شود. ازدیاد پایه سیب MM111 به روش کشت بافت اغلب باعث تولید گیاهانی با رشد سریع می­شود. پژوهش حاضر با هدف بهینه­سازی شرایط ازدیاد درون شیشه­ای پایه­ سیب MM111 و بررسی اثر محیط­های کشت پایه، تنظیم­کننده­های رشد گیاهی مختلف بر پرآوری و ریشه­زایی این پایه در قالب سه آزمایش جداگانه انجام گردید. در آزمایش اول، اثر پنج نوع محیط کشت پایه، شامل محیط کشت پایه MS، 1.5MS، 2MS، WPM و B5، بر تعداد و طول ریزشاخه پرآوری شده، در آزمایش دوم اثر دو نوع تنظیم­کننده رشد گیاهی BAP و TDZ در غلظت­های صفر (شاهد)، 2/2، 4/4 و 8/8 میکرومولار بر صفات رویشی تعداد ریزشاخه، طول ریزشاخه، تعداد گره و طول میانگره و در آزمایش سوم، اثر دو نوع محیط کشت پایه MS و ½MS همراه با دو نوع اکسین در غلظت­های صفر (شاهد)، 35/7، 7/14 و 05/22 میکرومولار IBA و در غلظت­های صفر (شاهد)، 05/8، 11/16 و 16/24 میکرومولار NAA بر صفات تعداد و طول ریشه در سه و چهار روز نگهداری در تاریکی بررسی گردید. سازگاری گیاهچه­های درون شیشه­ای در بسترهای کشت پرلیت درشت، پرلیت ریز، پرلیت با پیت­ماس (1:1) و پیت­ماس بررسی شد. بر اساس نتایج بدست آمده از آزمایش اول، حداکثر میزان پرآوری (66/13 ریزشاخه به ازای هر ریزنمونه) در محیط 2MS مشاهده گردید. در آزمایش دوم، BAP در افزایش میزان پرآوری، تعداد گره و کاهش طول میانگره موثرتر از TDZ بود. حداکثر میزان پرآوری (66/8 ریزشاخه به ازای هر ریزنمونه) در غلظت 4/4 میکرومولار BAP مشاهده گردید. بر اساس نتایج آزمایش سوم، بیشترین تعداد ریشه با میانگین 65/2 ریشه به ازای هر ریزنمونه در محیط کشت MS به همراه 05/8 میکرومولار NAA مشاهده گردید. }, keywords_fa = {ازدیاد درون شیشه‌ای,پایه رویشی,سازگاری,محیط کشت}, url = {https://rip.urmia.ac.ir/article_120568.html}, eprint = {https://rip.urmia.ac.ir/article_120568_b5d3119e0610f5e124ca5936c10ce531.pdf} } @article { author = {Jamshidi, kamal}, title = {Identifying suitable areas for Table Grape cultivation in Boukan Using GIS}, journal = {Research in Pomology}, volume = {2}, number = {2}, pages = {17-40}, year = {2018}, publisher = {Urmia University}, issn = {2538-4376}, eissn = {}, doi = {}, abstract = {Land provision and proper use of data from natural resources according to their environmental characteristics, is an important principle for sustainable development. In this regard and inorder to find the suitable areas for table grape cultivation in Boukan, the present study was conducted. The research was carried out as a descriptive-exploratory design and library collected data. For this, fourteen natural variables affecting growth of grapes including elevation, slope direction, aspect, soil attributes, geology, land type, evapotranspiration rate, wind speed, relative humidity, winter temperatures, precipitation, minimum and maximum daily temperatures and average were extracted, based on the basic maps of 1:50,000 scale. These factors were ranked and prioritized by AHP method. Finally, GIS and other related softwares were used to identify the appropriate areas for table grape cultivation in Boukan lands. Results of the study showed that approximately 30.5% of the County''s area has very good and favorable contitions, having the first and second priorities, respectively, which are geographically located in northern and northwestern parts of the Boukan County. Planting table grapes in the rest of the areas (including southern, eastern and central regions) of about 65.5%, is not recommended due to inappropriate water, air and soil conditions.}, keywords = {AHP method,Grape,Natural resources,Spatial planning}, title_fa = {تعیین نواحی مستعد کشت انگور در شهرستان بوکان با استفاده از GIS}, abstract_fa = {آمایش سرزمین و استفاده صحیح و متناسب از منابع و داده­های طبیعی و ویژگی­های محیطی از اصول مهم توسعه پایدار به شمار می­آید. پژوهش حاضر در این راستا و باهدف یافتن مکان­های مناسب برای کشت انگور در سطح شهرستان بوکان انجام گرفت. نوعِ تحقیق؛ توصیفی- اکتشافی و شیوه گردآوری داده­ها کتابخانه­ای بود. جهت انجام این مهم چهارده عامل طبیعی تأثیرگذار در رشد انگور شامل ارتفاع، شیب، جهت شیب، خاک­شناسی، زمین­شناسی، کاربری اراضی، تبخیر و تعرق، سرعت باد، رطوبت نسبی، سرمای زمستانه، بارش، میانگین حداقل­ها و حداکثرهای دما و میانگین دمای روزانه بر پایه­ی نقشه­های مبنا در مقیاس 000,1:50 پس از استخراج، بر پایه­ی روش AHP ارزش­گذاری و اولویت­بندی شدند. سپس با استفاده از GIS و سایر نرم­افزارهای مرتبط به­منظور یافتن نواحی مناسب برای کشت انگور مورد شناسایی و تجزیه ­و تحلیل قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان می­دهد که حدود 5/30% مساحت شهرستان شرایط بسیار مناسب و مناسب را دارا است که به ترتیب حائز اولویت اول و دوم می­باشند که از لحاظ جغرافیایی در نواحی شمالی و شمال غربی شهرستان توزیع شده است. عمل­آوری انگور در بقیه­ی 5/69% مساحت شهرستان شامل نواحی جنوبی، شرقی و مرکزی تناسبی با آب، هوا و خاک منطقه ندارد.}, keywords_fa = {انگور,آمایش سرزمین,روش AHP,عوامل طبیعی}, url = {https://rip.urmia.ac.ir/article_120569.html}, eprint = {https://rip.urmia.ac.ir/article_120569_0f7bd779524db0323eba638dd8f2803f.pdf} } @article { author = {Siyahsar, Mosayeb and Khezri, Masood and Tavassolian, Iraj}, title = {Effect of different pollinizer genotypes on some quantitative and qualitative characteristics and yield of the tissue cultured "Zahedi" date palm}, journal = {Research in Pomology}, volume = {2}, number = {2}, pages = {41-53}, year = {2018}, publisher = {Urmia University}, issn = {2538-4376}, eissn = {}, doi = {}, abstract = {Date palm is one of the most important horticultural crops in Iran. The yield and fruit quality of this crop depend on several factors especially the pollen source. In order to determine the effect of pollen source on quantitative and qualitative characteristics of fruit of tissue cultured "Zahedi" date palm, the experiment was carried out as factorial based on randomized complete block design with three male genotypes (M001, M002 and M003) and three stages of fruit growth (Khalal, Rutab and Tamar). Some quantitative and qualitative characteristics of fruit were studied at the fruit growth stages. Results showed that fruit length, diameter, and fresh weight as well as pH, TA, TSS, TSS/TA, total sugar content, and yield are affected by the type of pollen. It was found that fruit and seed size and volume and fruit TA were decreased while fruit TSS, pH, TSS/TA and total sugar content were significantly increased toward Tamar stage. It was found that M001 compared to other studied male genotypes improved the quantitative and qualitative characteristics of fruit and increased the yield (28.9 kg) of "Zahedi" cultivar.}, keywords = {Fruit set,Metaxenia,Pollen source,Xenia}, title_fa = {تأثیر ژنوتیپ‌های مختلف گرده‌زا بر برخی ویژگی‌های کمی، کیفی و عملکرد خرمای کشت بافتی رقم "زاهدی"}, abstract_fa = {خرما یکی از مهمترین محصولات باغی کشور می­باشد و کیفیت و عملکرد میوه این درخت تحت تأثیر فاکتورهای مختلفی به ویژه نوع منبع گرده می­باشد. به منظور بررسی تأثیر منابع مختلف گرده­ بر خصوصیات کمی و کیفی میوه خرمای کشت بافتی رقم"زاهدی"، آزمایشی به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه ژنوتیپ گرده زا (M001،  M002 و M003) و مراحل مختلف رشدی میوه (خارک، رطب و تمر) و در چهار تکرار انجام گردید. خصوصیات کمی و کیفی میوه در مراحل مختلف رشدی میوه (خارک، رطب و تمر) اندازه­گیری شد. نتایج نشان داد که طول، قطر، وزن میوه و هسته، pH، اسیدیته قابل تیتر (TA)، مواد جامد محلول(TSS) وTSS/TA، قند­کل و عملکرد تحت تأثیر ژنوتیپ گرده­زا و مرحله رشد میوه واقع شده است. در همه ژنوتیپ­های مورد مطالعه، اندازه و حجم میوه و هسته و مقدار TA میوه از مرحله خارک به مرحله تمر کاهش و مقدار TSS، pH، نسبت TSS/TA و مقدار قند کل افزایش معنی­داری یافت. مشخص گردید که ژنوتیپ نر M003 در مقایسه با سایر ژنوتیپ­های نر مورد بررسی، باعث بهبود خصوصیات کمی و کیفی میوه و در نهایت افزایش عملکرد (9/28 کیلوگرم)  خرمای رقم "زاهدی" می­گردید.}, keywords_fa = {تشکیل میوه,زنیا,متازنیا,منبع گرده}, url = {https://rip.urmia.ac.ir/article_120570.html}, eprint = {https://rip.urmia.ac.ir/article_120570_91347aa82a1e3a2884915f0eda215f13.pdf} } @article { author = {Latifikhah, Ebrahim and Tabatabaei, Mina and Torahei, Aziz and Dialami, Hojat}, title = {Effect of different planting dates on growth and survival of banana cv. Dwarf Cavendish}, journal = {Research in Pomology}, volume = {2}, number = {2}, pages = {54-64}, year = {2018}, publisher = {Urmia University}, issn = {2538-4376}, eissn = {}, doi = {}, abstract = {In order to determine the best planting date for dwarf Cavendish an experiment was carried out with twelve treatments in Zarabad Research field located in 185 km western of Chabahar for 32 months (2013-2015). Planting date significantly affected growth, cycling time and yield of banana. Bananas planted on march 6, 2014 and August 6, 2013 significantly promoted all growth characters, as well as the weight of bunches (13.29 and 14 Kg) with maximum weight (2 and 2.5 Kg) while bananas planted on July 6, 2014 and January 5, 2014 showed the lowest weight. Results showed that survival percentage were different so that, 6 August and 6 March were the best times of planting with 98.1 and 98 % of survivals, respectively. Planting on 6 July showed the least survival (77.6 %). Different dates of planting affected the number of suckers and the time between planting till flowering. The highst number of suckers was observed in 6 October and the least number of suckers was recorded in the suckers planted on 6 April and 6 may. Planting on 6 December after 318 days and planting on 6 February 2005 after 421 days in sequence were the lowst and the highst date of planting till flowering. Planting on 6 August and 6 March showed the most positive effect on weight and length of banana bunch, length and number of fruits in each bunch }, keywords = {Banana,Cultivar Dwarf Cavendish,Flowering date,Survival percentage,Sucker}, title_fa = {تأثیر تاریخ‌های کشت بر رشد و درصد زنده‌مانی موز رقم "Dwarf Cavendish"}, abstract_fa = {با هدف دستیابی به مناسب­ترین تاریخ کاشت موز رقم دوارف کاوندیش آزمایشی از مردادماه سال 1392 به مدت 2 سال و 6 ماه در مزرعه تحقیقاتی زرآباد واقع در 185 کیلومتری غرب شهرستان چابهار اجرا گردید. کشت در نیمه مرداد و نیمه اسفند ماه سال 1392 باعث شد که بیشترین وزن خوشه به ترتیب با 14 و 29/13 کیلوگرم مربوط به تاریخ‌های کاشت فوق‌الذکر باشد در صورتی که کشت در پانزدهم تیرماه 93 کمترین وزن خوشه (33/5 کیلوگرم) را داشت.  نتایج آماری در خصوص درصد زنده­مانی نشان داد که بین تیمارهای مختلف اختلاف معنی­داری وجود داشت، به طوری که تاریخ کاشت 15 مرداد و 15 اسفند سال 1392 به ترتیب با 1/98، و 98 درصد زنده­مانی به عنوان بهترین تاریخ کاشت مشخص شدند و گیاهان کشت شده در پانزدهم تیرماه سال 1393 کمترین میزان زنده­مانی پاجوش (6/77 درصد) را نشان دادند. تاریخ­های کشت مختلف همچنین اثر معنی­داری بر تعداد پاجوش، تاریخ گلدهی و وزن خوشه داشتند. بیشترین تعداد پاجوش رشد کرده روی بوته مادری مربوط به پانزدهم مهر 1392 و کمترین آن مربوط به 15 فروردین و 15 اردیبهشت 1393 بود. کاشت در 15 آذر 1392 و کاشت در نیمه بهمن 1392 به ترتیب کمترین (318 روز) و بیشترین (421 روز) زمان از کاشت تا شروع گلدهی را داشتند. }, keywords_fa = {پاجوش,تاریخ گلدهی,درصد زنده‌مانی,دوارف کاوندیش}, url = {https://rip.urmia.ac.ir/article_120572.html}, eprint = {https://rip.urmia.ac.ir/article_120572_2d6d06ff0065b0e8eafa3b82ae3fc097.pdf} } @article { author = {Seyed Hajizadeh, Hanifeh and Sedghiyeh, Vahid and Gholizadeh Vakilkandi, Fahimeh}, title = {Investigation on the effect of salicylic acid in enhancing storage life and postharvest quality of grape "Soltanin"}, journal = {Research in Pomology}, volume = {2}, number = {2}, pages = {65-81}, year = {2018}, publisher = {Urmia University}, issn = {2538-4376}, eissn = {}, doi = {}, abstract = {Regarding the increasing demand for table grapes consumption, the restrictions in maintenance postharvest life lead to decreas storage life and shelf life of the produce. Salicylic acid plays an important roles in decreasing the adverse effects of biotic and/ or abiotic stresses such as low temperatures. In order to study the effect of salicylic acid treatment in preserving quality of "Soltanin" table grape,  a factorial experiment was conducted in a completely randomized design with salicylic acid at 1, 2 and 4 mM, washing with distilled water and without washing (control) with 3 replications. After treatment, grapes were stored at 1 ˚C and 90% RH during 6 weeks and quality attributes were evaluated every once a week. The results showed that salicylic acid reduces some the chilling injuries and maintains fruit quality. Also, treatment with salicylic acid enhanced proline content, total carbohydrates and decreased the activity of gauiacol peoxidase enzyme and H2O2 content. Treatment with 4 mM salicylic acid showed the highest total carotenoids after 2 weeks of cold storage. But according to the results, salicylic acid at 2 mM significantly extened the shelf life of "soltanin"  table grape.}, keywords = {Antioxidant enzymes,Edible quality,Total carotenoid,Vitis vinifera}, title_fa = {بررسی اثر اسید سالیسیلیک در افزایش عمر انبارمانی و کیفیت پس از برداشت انگور رقم سلطانی}, abstract_fa = {با توجه به افزایش روز افزون تقاضا برای مصرف تازه‌خوری انگور، وجود محدودیت‌هایی در خصوص نگهداری و انبار­مانی، موجب کاهش عمر انباری و قفسه‌ای محصول می‌شود. اسید سالیسیلیک در برطرف کردن اثرات سوء تنش‌های زنده و یا غیر زنده مثل دمای پایین نیز نقش مهمی دارد. به منظور بررسی اثر تیمار اسید سالیسیلیک در حفظ کیفیت انگور رقم سلطانی؛ آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با غلظت­های 0، 1، 2 و 4 میلی‌مولار سالیسیلیک اسید، شستشو با آب مقطر و بدون شستشو (شاهد) در 3 تکرار انجام گرفت. انگور­ها به مدت شش هفته در سردخانه با رطوبت نسبی 90 درصد و دمای 1 درجه سانتی­گراد نگهداری شدند و نمونه برداری بصورت هفتگی انجام گرفت. نتایج حاصل نشان داد که اسید سالیسیلیک موجب کاهش سرمازدگی و حفظ کیفیت میوه‌ها می‌شود. همچنین تیمار اسید سالیسیلیک موجب افزایش پرولین، کربوهیدرات کل، فعالیت آنزیم گایاکول پراکسیداز و کاهش میزان H2O2 می­شود. بیشترین مقدار کاروتنوئید کل مربوط به تیمار اسید سالیسیلیک 4 میلی‌مولار در هفته دوم بود. اما با توجه به نتایج به دست آمده از این پژوهش می‌توان تیمار اسید سالیسیلیک 2 میلی‌مولار را به عنوان یک تیمار مناسب جهت افزایش عمر انبارمانی انگور سلطانی پیشنهاد کرد.}, keywords_fa = {Vitis vinifera,آنزیم های آنتی اکسیدانی,کیفیت خوراکی,کاروتنوئید}, url = {https://rip.urmia.ac.ir/article_120573.html}, eprint = {https://rip.urmia.ac.ir/article_120573_5d847867695f542fec76981ee757e847.pdf} } @article { author = {Rasouli, Mousa and Roostaei, Parvaneh and Babaei, Arash}, title = {Evaluation the effect of soybean oil on some physiological parameters related to cold tolerance in table grape cultivar "Bidaneh Sefid"}, journal = {Research in Pomology}, volume = {2}, number = {2}, pages = {82-95}, year = {2018}, publisher = {Urmia University}, issn = {2538-4376}, eissn = {}, doi = {}, abstract = {Coating the vine is one of the common methods for increasing tolerance of vines against temperature changes and oils are one of the cheapest cover. For physiological study of soybean oil coating effect on table grape buds, spraying was done with concentration of 0, 5% and 10 % on grape cv. "Bidaneh sefid", in a randomized complete block design on early fall and late winter 2012 in three replications (blocks) and six plants for each replicate. Sampling was done in three different times (January, February and March) during the winter and twice (3-4 leaf stage of buds and early stage of blooming) in the spring of 2013. Results showed that coating the vines with soybean oil in winter, had a positive effect on the vines only in march, and with increase in the amount of soluble carbohydrates, the electrolyte leakage of buds was decreased in comparison with the control. In spring, treatment with of 5% soybean oil increased proline amount and reduced the amount of malondialdehyde showing the positive effects of this concentration on preserving membrane under low temperatures. But 5% soybean oil had negative effects on photosynthesis pigments. During spring, treatment with 10% soybean oil increased the amounts of soluble carbohydrates, protein and enzymes of peroxidase, ascorbate peroxidase and polyphenol oxidase. As a result, soybean oil coating is not suitable for winter. Using 5% concentration to delay flowering buds in spring and escape from the spring frost is suitable but is necessary to be used with other fertilizers for increasing pigments and improve the yield at the beginning of bud growth and for decreasing negative effects of oil on photosynthesis pigments.}, keywords = {Electrolyte leakage,Malondialdehyde,Photosynthetic pigments,Proline,Protein}, title_fa = {ارزیابی اثر روغن‌ سویا بر برخی شاخص‌های فیزیولوژیکی مرتبط با تحمل به سرما در انگور رقم "بیدانه‌سفید"}, abstract_fa = {پوشاندن تاکستان یکی از روش­های رایج در افزایش تحمل تاک­ها نسبت به تغییرات دمایی است و روغن­ها از جمله ارزان­ترین پوشش­ها هستند. به‌ منظور مطالعه فیزیولوژیکی تأثیر پوشش روغن سویا بر جوانه­های انگور،     محلول­پاشی در غلظت­های 0، 5 و 10 درصد روی انگور رقم "بیدانه­سفید" درقالب طرح بلوک کامل تصادفی در اوایل پاییز و اواخر زمستان سال 1391 در سه تکرار (بلوک) و شش تاک برای هر تکرار انجام شد. نمونه­برداری در سه نوبت  (ماه­های دی، بهمن و اسفند) در طول زمستان و دو نوبت (مرحله­های 3-4 برگی جوانه­ها و آغاز شکوفایی گل‌ها) در بهار سال 1392 انجام شد. نتایج مقایسه میانگین­ها نشان داد که در فصل زمستان پوشش روغن سویا تنها در ماه اسفند اثر مثبتی روی تاک­ها داشت و با افزایش میزان کربوهیدرات‌های محلول موجب کاهش نشت الکترولیت­های جوانه نسبت به شاهد شد. در فصل بهار تیمار 5 درصد روغن سویا در مرحله 3-4 برگی جوانه­ها موجب افزایش محتوای پرولین و کاهش محتوای مالون­دی­آلدهید شد که می­تواند بیانگر تأثیر مثبت این غلطت در حفاظت از غشاء در برابر دماهای پایین باشد. البته غلظت 5 درصد تأثیر منفی بر محتوای رنگیزه­های فتوسنتزی داشت. در طول فصل بهار، تیمار 10 درصد روغن سویا باعث افزایش محتوای کربوهیدرات­های محلول، پروتئین و فعالیت آنزیم­های پراکسیداز، آسکوربات پراکسیداز و پلی­فنل اکسیداز شد. به طور کلی نتایج نشان داد که روغن سویا برای حفاظت تاک از سرما در فصل زمستان مناسب نیست. استفاده از غلظت 5 درصد روغن سویا جهت تأخیر در شکوفایی جوانه­ها در بهار و فرار از سرمازدگی بهاره مناسب ­است اما باید همزمان با رویش جوانه­ها از سایر کودها جهت افزایش رنگیزه­ها و تقویت عملکرد تاک استفاده شود تا تأثیر منفی روغن روی کاهش رنگیزه­ها جبران شود. }, keywords_fa = {پروتئین,پرولین,رنگیزه‌های فتوسنتزی,مالون‌دی‌آلدهید,نشت الکترولیت‌ها}, url = {https://rip.urmia.ac.ir/article_120574.html}, eprint = {https://rip.urmia.ac.ir/article_120574_04391e4b36abbbcf6c96ddb6427bb86c.pdf} } @article { author = {Mahmoodi, Hadi and Shokouhian, Ali Akbar and Asghari, Ali and Ghanbari, Alireza}, title = {Effect of humic acid on qualitative and quantitative characteristics of Kiwifruit cv. Hyward}, journal = {Research in Pomology}, volume = {2}, number = {2}, pages = {96-108}, year = {2018}, publisher = {Urmia University}, issn = {2538-4376}, eissn = {}, doi = {}, abstract = {In order to investigate the effects of humic acid concentration on quality indices of Kiwifruit cv. Hyward, an experiment based on complete block design with 4 replication was conducted during 2015-2016 in one of the Kiwifruit garden of Talesh city, Gilan province. Experimental treatments included soil drenching method and foliar spraying of different levels (control, 2, 4 and 6 Kg/h) of humic acid. In this study, some traits such as weight of fruit, yield, firmness, soluble solids, titratable acidity and vitamin C, pH of fruit juice and total phenol of fruit were measured. Results of ANOVA showed that different concentration of humic acid had significant effect on weight of fruit, yield, soluble solids, and vitamin C traits at 1% probability level and these treatments had significant effect on titratable acid it/at 5% probability level. However, the use of humic acid did not has significant effect on fruit firmness, total phenol and pH of fruit juice. Comparison of means showed that the leaf application of 4, 2 and 6 kg.ha-1 concentration from humic acid had the highest fruit weight and yield. The best result for soluble solids and titratable acidity was obtained from Humic acid at concentration of 4 kg.ha-1 with soil application. Also, the highest amount of vitamin C was recorded from leaf application of 4 kg.ha-1 of humic acid. In general, results showed that the leaf application of 4 kg. ha-1 of humic acid, was more effective in the most studied traits. The highest yield (61.65 kg per tree), fruit weight (145 g), soluble solids (5.57.5 Brix), and vitamin C (38 mg/ 100g Fresh weight) were obtained from the above treatment.}, keywords = {Fruit firmness,Soluble solids,Total phenol,Vitamin C,Yield}, title_fa = {بررسی اثر کاربرد اسید هیومیک بر خصوصیات کمی و کیفی میوه کیوی رقم هایوارد}, abstract_fa = {مواد هیومکی شامل موادی هستند که محتوای مواد مغذی خاک را بهبود می­بخشند و دسترسی به مواد غذایی را افزایش می­دهند. به منظور بررسی اثر کاربرد اسید هیومیک روی خصوصیات کمی و کیفی میوه کیوی رقم هایوارد، آزمایشی در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با هفت سطح کاربرد برگی و خاکی اسید هیومیک در غلظت­های شاهد، دو، چهار و شش کیلوگرم در هکتار در چهار تکرار در طی سال­های 94-95 در یکی از باغات کیوی شهرستان تالش در استان گیلان انجام شد. در این پژوهش صفات مورد اندازه‌گیری شامل وزن میوه، سفتی میوه، مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون، ویتامین ­ث، pH آب میوه ، فنل کل  و عملکرد میوه می­باشد. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده­ها نشان داد که تیمار اسید هیومیک روی وزن و عملکرد میوه، ویتامین ­ث و مواد جامد محلول در سطح p.}, keywords_fa = {سفتی میوه,فنل کل,عملکرد,مواد جامد محلول,ویتامین‌ث}, url = {https://rip.urmia.ac.ir/article_120575.html}, eprint = {https://rip.urmia.ac.ir/article_120575_710ee3c47ab57d28207187e16339dee7.pdf} } @article { author = {khodamoradi, Payam and Amiri, Jafar and Dovlati, Behnam}, title = {Effect of humic acid on some morphological and physiological characteristics of strawberry (Fragaria × ananassa Duch. cv. Sabrina) under salinity stress}, journal = {Research in Pomology}, volume = {2}, number = {2}, pages = {109-135}, year = {2018}, publisher = {Urmia University}, issn = {2538-4376}, eissn = {}, doi = {}, abstract = {Salinity is a signifigant environmental factor limiting productivity of agricultural crops. In order to determine the effect of humic acid on some morphological and physiological characteristics of strawberry (Fragaria × ananassa Duch. cv. Sabrina) under salinity stress, a greenhouse experiment was conducted with three factors including two treatment methods (spray and drench), three humic acid levels (0, 300 and 600 mg l-1) and three of salinity levels (0, 20 and 40 mM) in a completely randomized design with four replications. The results indicated that with increase in salinity levels of nutrient solution,the plant root length, leaf area, leaf fresh and dry weight, chlorophylls a, b comems and total chlorophyll were reduced. Under salt stress, the electrolyte leakage of leaf cell and amount of malondialdehyde were increased. Under salt stress conditions, addition of humic acid enhanced growth characteristics, but reduced electrolyte leakage. In conclution, application of humic acid (especially at 600 mg l-1) ameliorated the deleterious effects of salt stress in strawberry cv. Sabrina.}, keywords = {Growth parameters,Malondialdehyde,Ionic leakage,Strawberry,Total chlorophyll}, title_fa = {تأثیر اسید هیومیک بر برخی ویژگی‌های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی توت‌فرنگی رقم سابرینا تحت شرایط تنش شوری}, abstract_fa = {شوری به­عنوان یک فاکتور محیطی مهم محدود کننده تولید محصولات کشاورزی محسوب می­شود. به­منظور تعیین اثر اسید هیومیک بر برخی ویژگی­های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی در توت­ فرنگی رقم سابرینا در شرایط  تنش شوری، آزمایش گلخانه­ای با سه فاکتور شامل دو روش کاربرد اسید هیومیک (محلول­پاشی برگی، کاربرد در محیط کشت)، سه غلظت اسید هیومیک (صفر، 300 و 600 میلی­گرم در لیتر) و سه سطح شوری ناشی از کلرید سدیم (صفر، 20 و 40 میلی­مولار) به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش سطوح شوری در محلول غذایی، طول ریشه، سطح برگ، وزن تر و خشک برگ، کلروفیلa ، b و کلروفیل کل کاهش یافت. همچنین تحت تأثیر شوری، محتوای نسبی آب برگ کاهش، اما میزان نشت یونی غشاء سلول­های برگ، کارتنوئید و میزان مالون­دی­آلدئید افزایش یافت. تحت شرایط تنش شوری، کاربرد اسید هیومیک باعث بهبود رشد رویشی شد و میزان نشت یونی کاهش یافت. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که کاربرد تیمارهای اسید هیومیک (به ویژه غلظت 600 میلی­گرم در لیتر) می­تواند بعضی از اثرات منفی ناشی از تنش شوری را در توت فرنگی رقم سابرینا تعدیل نماید.}, keywords_fa = {توت فرنگی,شاخص‌های رویشی,کلروفیل کل,مالون‌دی‌آلدئید,نشت یونی}, url = {https://rip.urmia.ac.ir/article_120576.html}, eprint = {https://rip.urmia.ac.ir/article_120576_fde9ea00167de81d38b569640d40a582.pdf} }