@article { author = {Rad, Mohammad hadi and Assareh, Mohammad hasan and Vazifehshenas, Mohammad reza and Kavand, Abdolreza and Soltani, Mahdi}, title = {The effect of Sustained Deficit Irrigation (SDI) on yield and some morphological and biochemical indicators of jujube fruit (Ziziphus jujuba Mill.)}, journal = {Research in Pomology}, volume = {7}, number = {1}, pages = {145-155}, year = {2022}, publisher = {Urmia University}, issn = {2538-4376}, eissn = {}, doi = {10.30466/rip.2021.53329.1159}, abstract = {}, keywords = {Anthocyanin,Antioxidant activity,Soluble sugars,Total phenols,Yield}, title_fa = {تاثیر کم آبیاری مداوم بر عملکرد و برخی شاخص‌های مورفولوژیک و بیوشیمیایی میوه سه توده عناب (Ziziphus jujuba Mill.)}, abstract_fa = {در این مطالعه تأثیر کم آبیاری مداوم (SDI) بر برخی شاخص­های کمی و کیفی میوه سه توده عناب (Ziziphus jujuba Mill.)، در شرایط لایسیمتری و در ایستگاه تحقیقات بیابان مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی  استان یزد، بررسی شد. تیمارهای اعمال شده شامل، آبیاری کامل (شاهد)، 30 درصد و60 درصد کم آبیاری مداوم (به ترتیب تنش ملایم و شدید) و سه توده فلارگ، گیوک و القور بود. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی به مدت یکسال و در فصل زراعی 1396-1397 انجام شد. نتایج بدست آمده نشان داد که تیمار شاهد از نظر عملکرد میوه (36 /239 گرم به ازای هر درخت)، تعداد میوه ( 06 /279 عدد در هر درخت)، متوسط وزن خشک هر میوه (89 /0 گرم)، قطر و طول میوه (به­ترتیب 19 /15 و 17 /16میلی­متر)، قندهای محلول (251899 میلی­گرم بر کیلوگرم وزن خشک) و فعالیت آنتی­اکسیدانی (61 /42 %) تفاوت معنی‌داری در سطح احتمال 1 درصد با سایر تیمارها داشته و دارای بالاترین مقدار بود. بیشترین میزان فنل کل (32 /36 میلی­گرم بر گرم وزن خشک) مربوط به تیمار 60 درصد کم آبیاری بود. کمترین وزن متوسط میوه (P<0.05) و بیشترین میزان فنل کل (P<0.01) مربوط به توده القو بود که با سایر توده­ ها اختلاف معنی ­داری را نشان داد. رفتار توده­ های مختلف در مواجه با تنش خشکی، اختلاف معنی­ داری را نشان نداد. توصیه می­شود با توجه به تأثیر معنی­ دار محتوای نسبی آب خاک بر شاخص ­های کمی و کیفی میوه هر سه توده عناب مورد آزمایش، برنامه آبیاری بگونه­ ای طراحی و دنبال شود که تا حد ممکن نیاز آبی گیاه تأمین و از بروز تنش خشکی، جلوگیری شود.}, keywords_fa = {آنتوسیانین,عملکرد,فعالیت آنتی‌اکسیدانی,فنل کل,قندهای محلول}, url = {https://rip.urmia.ac.ir/article_121267.html}, eprint = {https://rip.urmia.ac.ir/article_121267_81ac6e645d08aac2081a2c09552121ad.pdf} }