%0 Journal Article %T بررسی شاخص های رشد و نموی و ویژگی‌های‌ بیوشیمیایی آریل انار (.Punica granatum L) رقم شیرین طارم تحت تأثیر کود گاوی و ورمی‌کمپوست %J پژوهش های میوه کاری %I دانشگاه ارومیه %Z 2538-4376 %A بهرامی, محسن %A بخشی, داود %A مجیدیان, مجید %D 2023 %\ 02/20/2023 %V 7 %N 2 %P 69-82 %! بررسی شاخص های رشد و نموی و ویژگی‌های‌ بیوشیمیایی آریل انار (.Punica granatum L) رقم شیرین طارم تحت تأثیر کود گاوی و ورمی‌کمپوست %K ارگانیک %K آنتوسیانین کل %K ظرفیت آنتی‌اکسیدانی %K کیفیت میوه %K وزن آریل %R 10.30466/rip.2023.121288 %X به‌منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف کود گاوی و ورمی‌کمپوست بر ویژگی‌های بیوشیمیایی آریل انار، آزمایشی روی درختان انار شیرین رقم محلی طارم در قالب طرح بلوک‌های کامل تصافی با 10 تیمار و سه تکرار در سال 1398 اجرا شد. کود گاوی، ورمی‌کمپوست و مخلوط مساوی از هر دو در سه سطح  سه، شش و نه کیلوگرم برای هر درخت به صورت چالکود استفاده شد. نتایج نشان داد که ورمی‌کمپوست در سطح نه کیلوگرم بر وزن (313 گرم)، طول (78/2 میلی‌متر) و قطر میوه (84/7 میلی‌متر) و حجم آب ‌میوه (134/5 میلی‌لیتر) تأثیر معنی‌داری داشت. در حالی­ که کمترین مقادیر آنها در تیمار شاهد مشاهده شد. شاخص طعم (19/5) در تیمار ورمی‌کمپوست سه کیلوگرم به‌طور معنی‌داری افزایش یافت. کود گاوی در سطح‌های سه و شش کیلوگرم به ‌ترتیب بر میزان فنل کل (221 میلی‌گرم در 100 میلی‌لیتر آب‌میوه) و اسید قابل تیتراسیون (1/2 درصد) بیشترین اثر معنی‌دار را نشان داد. تاثیر تیمار مخلوط کود گاوی و ورمی‌کمپوست نه کیلوگرم برای صفت عملکرد (8/3 تن در هکتار) و حجم آریل (0/4 میلی لیتر) نسبت به سایر تیمارها بالاتر بود. تیمار شاهد اگرچه از نظر صفات میوه‌ انار کمترین میانگین را داشت، اما مواد جامد محلول (14/9 درجه بریکس) و آنتوسیانین کل (36/3 میلی گرم در لیتر) و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی (78/6 درصد) خوبی را نشان داد. %U https://rip.urmia.ac.ir/article_121288_71c355e7734d14be44b0911b5d456483.pdf