1
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.
2
دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.
10.30466/rip.2023.53232.1149
چکیده
استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی در تولید محصولات کشاورزی به ویژه در کشت هیدروپونیک، نه تنها عملکرد محصول را افزایش نمی دهد، بلکه خصوصیات کیفی میوه را نیز کاهش داده و به دنبال آن مصرف آب زیادی را به همراه دارد. بنابراین لازم است مقدار محلول غذایی در سیستم های تولیدی گلخانه ای کاهش یابد. در این مطالعه، توت فرنگی رقم آلبیون در گلدان هایی با قطر دهانه 19 سانتی متر و ترکیب بستر کشت کوکوپیت و پرلیت با نسبت 1:1 کشت شده و اثر کم محلولدهی با سه سطح (100، 140 و 180 میلی لیتر به صورت یک روز در میان) روی برخی از خصوصیات کمی و کیفی این رقم مورد ارزیابی قرار گرفت. بر طبق نتایج به دست آمده، تاثیر کم محلول دهی روی صفاتی مانند ارتفاع و عرض بوته، تعداد برگ، شکل میوه، pH آبمیوه، مواد جامد محلول، طعم میوه، اسیدیته قابل تیتراسیون و سفتی بافت میوه معنی دار بود. بیشتر صفات مورفولوژیکی اندازه گیری شده در شرایط تنش کم محلول دهی، کاهش یافتند. بیشترین میزان عملکرد تک بوته، مواد جامد محلول، طعم میوه، در تیمار کم محلول دهی 140 میلی لیتر و همچنین بیشترین میزان اسیدیته قابل تیتراسیون و pH آب میوه، در تیمار شاهد (180 میلی لیتر) مشاهده شد. بر اساس نتایج پژوهش حاضر، کم محلول دهی به عنوان یک روش مطمئن میتواند در جهت افزایش کیفیت محصول توت فرنگی رقم آلبیون در شرایط کشت هیدروپونیک مورد استفاده قرار گیرد.
مصلحتی فرد, صلاح الدین, & حسن پور, حمید. (1401). تاثیر کم محلولدهی بر برخی خصوصیات کمی و کیفی توتفرنگی رقم آلبیون در سیستم هیدروپونیک. پژوهش های میوه کاری, 7(2), 1-11. doi: 10.30466/rip.2023.53232.1149
MLA
صلاح الدین مصلحتی فرد; حمید حسن پور. "تاثیر کم محلولدهی بر برخی خصوصیات کمی و کیفی توتفرنگی رقم آلبیون در سیستم هیدروپونیک", پژوهش های میوه کاری, 7, 2, 1401, 1-11. doi: 10.30466/rip.2023.53232.1149
HARVARD
مصلحتی فرد, صلاح الدین, حسن پور, حمید. (1401). 'تاثیر کم محلولدهی بر برخی خصوصیات کمی و کیفی توتفرنگی رقم آلبیون در سیستم هیدروپونیک', پژوهش های میوه کاری, 7(2), pp. 1-11. doi: 10.30466/rip.2023.53232.1149
VANCOUVER
مصلحتی فرد, صلاح الدین, حسن پور, حمید. تاثیر کم محلولدهی بر برخی خصوصیات کمی و کیفی توتفرنگی رقم آلبیون در سیستم هیدروپونیک. پژوهش های میوه کاری, 1401; 7(2): 1-11. doi: 10.30466/rip.2023.53232.1149