1
دانشجوی دکتری، پردیس دانشگاهی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران.
2
استاد گروه علوم باغبانی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران.
3
استادیار گروه مهندسی خاک، دانشگاه گیلان، رشت، ایران.
10.30466/rip.2023.121286
چکیده
شرایط محیطی و نحوه مدیریت تاکستان به خصوص از نظر تغذیه تأثیر زیادی روی باز شدن جوانه ها، گلدهی و عملکرد میوه کیوی می گذارد. بنابراین، در این پژوهش تأثیر عصاره جلبک دریایی و پتاسیم بر بازشدن جوانه ها و گلدهی کیوی فروت رقم هایوارد بررسی شد. تیمارها شامل کاربرد 7/5 گرم جلبک دریایی به ازای هر تاک دو و چهار هفته قبل از بازشدن جوانه ها و 150 گرم سولفات پتاسیم به ازای هر تاک دو، چهار و هشت هفته قبل از شکوفایی جوانه ها بود. نتایج نشان داد افزودن عصاره جلبک دریایی دو هفته قبل از شکوفایی جوانه ها باعث افزایش معنی دار درصد شکوفایی جوانه ها (54 درصد) نسبت به شاهد (39 درصد) شد. در ضمن، عمده جوانه های شکوفا شده (84 درصد) در تیمار جلبک دریایی حاوی شاخساره های گلدار بودند. بالاترین میانگین تعداد گل (1/63) و شاهگل (1/53) به ازای هر جوانه زمستانه در تیمار جلبک دریایی به خصوص دو هفته قبل از باز شدن جوانه ها بدست آمد. کمترین تعداد گل و شاه گل در تیمار شاهد با 0/79 و 0/72 مشاهده شد. هرچند، کاربرد پتاسیم دو هفته قبل از شکوفایی طبیعی جوانه ها، باعث افزایش درصد شکوفایی جوانه ها گردید، اما عمده جوانه های شکوفا شده رویشی بودند. کاربرد زود هنگام پتاسیم، باعث افزایش تعداد گل، تعداد شاهگل در جوانه های زمستانه، همچنین افزایش شاخساره های گلدار گردید. در مجموع، کاربرد خاکی عصاره جلبک دریایی به خصوص اندکی قبل از شکوفایی طبیعی جوانه ها با افزایش گلدهی و به تبع افزایش بهره وری در تاکستان های کیوی فروت رقم هایوارد خواهد شد.
رضانژاد, شهامت, قاسم نژاد, محمود, & فاضلی سنگانی, محمود. (1401). اثر عصاره جلبک دریایی و پتاسیم بر درصد شکوفایی جوانهها و گلدهی کیوی رقم هایوارد ( Actinidia deliciosa ‘Hayward’). پژوهش های میوه کاری, 7(2), 47-56. doi: 10.30466/rip.2023.121286
MLA
شهامت رضانژاد; محمود قاسم نژاد; محمود فاضلی سنگانی. "اثر عصاره جلبک دریایی و پتاسیم بر درصد شکوفایی جوانهها و گلدهی کیوی رقم هایوارد ( Actinidia deliciosa ‘Hayward’)", پژوهش های میوه کاری, 7, 2, 1401, 47-56. doi: 10.30466/rip.2023.121286
HARVARD
رضانژاد, شهامت, قاسم نژاد, محمود, فاضلی سنگانی, محمود. (1401). 'اثر عصاره جلبک دریایی و پتاسیم بر درصد شکوفایی جوانهها و گلدهی کیوی رقم هایوارد ( Actinidia deliciosa ‘Hayward’)', پژوهش های میوه کاری, 7(2), pp. 47-56. doi: 10.30466/rip.2023.121286
VANCOUVER
رضانژاد, شهامت, قاسم نژاد, محمود, فاضلی سنگانی, محمود. اثر عصاره جلبک دریایی و پتاسیم بر درصد شکوفایی جوانهها و گلدهی کیوی رقم هایوارد ( Actinidia deliciosa ‘Hayward’). پژوهش های میوه کاری, 1401; 7(2): 47-56. doi: 10.30466/rip.2023.121286