1
دانشآموخته کارشناسیارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد ابهر، ابهر، ایران.
2
استاد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران.
10.30466/rip.2021.53275.1153
چکیده
پژوهش حاضر با هدف ارزیابی اثر پایههای کوئینزA و زالزالک بر برخی صفات مورفولوژیک و پومولوژیک درخت "بِه" رقم محلی اصفهان در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با 32 درخت انجام گرفت. اثرات پایهها بر ارتفاع درخت، فاصله میانگره، رشد شاخه، قطر تنه، طول دمبرگ، سطح برگ، متوسط حجم و وزن و قطر و طول میوه، رنگ میوه، درصد ماده خشک، درصد آبمیوه، میزان کلروفیل برگ و میوه، غلظت مواد جامد محلول، فلاونوئید کل میوه، کاروتنوئید گوشت و پوست میوه، موسیلاژ اطراف بذر میوه، ویتامین ث، pH و اسید کل میوه مطالعه شد. طبق نتایج، رشد رویشی و ارتفاع درختان با پایه زالزالک نسبت به کوئینز A کمتر بوده ولی آنها وزن (g 5/317)، حجم (cm33/374)، طول (mm90/81) و قطر میوه ( mm53/86)، درصد آبمیوه (26/86) و کاروتنوئید پوست (mg/gFW056/3) بیشتری را نشان دادند. همبستگی مثبت معنیداری بین ارتفاع درخت و رشد شاخه، فلاونوئید کل میوه، درصد ماده خشک و غلظت مواد جامد محلول مشاهده شد و همچنین همبستگی منفی معنیداری بین ارتفاع درخت و متوسط وزن، حجم، قطر میوه، درصد آبمیوه مشاهده گردید. با توجه به نتایج پژوهش حاضر میتوان پایه زالزالک را بهعنوان یک پایه پاکوتاه کننده و مناسب که سبب افزایش کیفیت میوه نیز میشود، پیشنهاد داد.
محمدی, شهرام, & ربیعی, ولی. (1402). تاثیر دو پایه کوئینزA و زالزالک بر خصوصیات مورفولوژیکی و پومولوژیکی "بِه" رقم محلی اصفهان. پژوهش های میوه کاری, 8(2), 11-19. doi: 10.30466/rip.2021.53275.1153
MLA
شهرام محمدی; ولی ربیعی. "تاثیر دو پایه کوئینزA و زالزالک بر خصوصیات مورفولوژیکی و پومولوژیکی "بِه" رقم محلی اصفهان", پژوهش های میوه کاری, 8, 2, 1402, 11-19. doi: 10.30466/rip.2021.53275.1153
HARVARD
محمدی, شهرام, ربیعی, ولی. (1402). 'تاثیر دو پایه کوئینزA و زالزالک بر خصوصیات مورفولوژیکی و پومولوژیکی "بِه" رقم محلی اصفهان', پژوهش های میوه کاری, 8(2), pp. 11-19. doi: 10.30466/rip.2021.53275.1153
VANCOUVER
محمدی, شهرام, ربیعی, ولی. تاثیر دو پایه کوئینزA و زالزالک بر خصوصیات مورفولوژیکی و پومولوژیکی "بِه" رقم محلی اصفهان. پژوهش های میوه کاری, 1402; 8(2): 11-19. doi: 10.30466/rip.2021.53275.1153