1
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.
2
استادیار گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.
10.30466/rip.2024.55030.1301
چکیده
به منظور بررسی تاثیر اسید فولویک و پوترسین بر برخی ویژگی های مورفولوژیک، فیزیولوژیک و بیوشیمیایی نهال های انگور رقم شاهانی تحت شرایط خاک قلیایی، پژوهشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار به صورت گلدانی و در شرایط گلخانه صورت گرفت. آزمایش با دو فاکتور شامل چهار غلظت اسید فولویک (0، 100، 200 و 300 میلیگرم در لیتر) به صورت کاربرد خاکی و چهار غلظت پوترسین (0، 1، 2 و 4 میلیمولار) به صورت محلولپاشی برگی انجام گرفت. یک ماه پس از استقرار کامل بوته ها در گلدان، تیمارها اعمال شد. خاک قلیایی باعث بروز اثرات منفی بر ویژگی های رویشی انگور گردید. سطح برگ در غلظت ۳۰۰ میلی گرم در لیتر اسید فولویک، 5/1 درصد در مقایسه با شاهد افزایش نشان داد و میزان افزایش طول ریشه در غلظتهای ۲ و ۴ میلی مولار پوترسین به ترتیب 2/98 و 5/4 درصد در مقایسه با شاهد افزایش داشت. بالاترین میزان کلروفیل a در تیمار ۲۰۰ میلی گرم در لیتر اسید فولویک به همراه ۲ میلی مولار پوترسین به دست آمد. میزان افزایش پرولین در غلظت های ۲۰۰ و ۳۰۰ میلی گرم در لیتر اسید فولویک همراه با تیمار ۴ میلی مولار پوترسین به ترتیب 1/61 و 1/74 برابر شاهد گزارش گردید. با افزایش غلظت اسید فولویک و پوترسین، میزان فعالیت آنزیم گایاکول پراکسیداز افزایش یافت. یافته های این پژوهش نشان داد که تیمارهای اسید فولویک و پوترسین در تعدیل اثرات تنش قلیائی در انگور رقم شاهانی موثر بوده و می توانند اثرات مثبتی بر رشد و نمو این رقم انگور داشته باشند.
رضاوندی, بهرام, & امیری, جعفر. (1403). تاثیر سطوح مختلف اسید فولویک و پوترسین بر برخی ویژگی های رویشی و آنزیم های آنتی اکسیدانی در انگور رقم شاهانی در شرایط تنش قلیایی. پژوهش های میوه کاری, 9(2), -. doi: 10.30466/rip.2024.55030.1301
MLA
بهرام رضاوندی; جعفر امیری. "تاثیر سطوح مختلف اسید فولویک و پوترسین بر برخی ویژگی های رویشی و آنزیم های آنتی اکسیدانی در انگور رقم شاهانی در شرایط تنش قلیایی", پژوهش های میوه کاری, 9, 2, 1403, -. doi: 10.30466/rip.2024.55030.1301
HARVARD
رضاوندی, بهرام, امیری, جعفر. (1403). 'تاثیر سطوح مختلف اسید فولویک و پوترسین بر برخی ویژگی های رویشی و آنزیم های آنتی اکسیدانی در انگور رقم شاهانی در شرایط تنش قلیایی', پژوهش های میوه کاری, 9(2), pp. -. doi: 10.30466/rip.2024.55030.1301
VANCOUVER
رضاوندی, بهرام, امیری, جعفر. تاثیر سطوح مختلف اسید فولویک و پوترسین بر برخی ویژگی های رویشی و آنزیم های آنتی اکسیدانی در انگور رقم شاهانی در شرایط تنش قلیایی. پژوهش های میوه کاری, 1403; 9(2): -. doi: 10.30466/rip.2024.55030.1301