اثر غلظت‌های مختلف بنزیل‌آدنین بر میزان تنک، خصوصیات کیفی و آنتی اکسیدانی میوه درآلوی رقم "قطره طلا"

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشجوی سابق کارشناسی ارشد علوم باغبانی، دانشکده کشارزی، دانشگاه تبریز

2 دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

3 دانشیار گروه زیست جانوری، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز

چکیده

پژوهش حاضر به منظور بررسی اثر غلظت‌های مختلف بنزیل­‌آدنین (BA) بر میزان تنک و ویژگی‌های کیفی و آنتی‌اکسیدانی میوه در آلوی رقم "قطره طلا"، در ایستگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز انجام شد. آزمایش به صورت طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 5 تیمار بنزیل­آدنین (صفر،50، 75، 100 و 125 میلی‌گرم در لیتر) در 4 تکرار به صورت محلول‌پاشی دو هفته بعد از مرحله تمام‌گل روی درختان انتخابی انجام شد. سپس درصد تنک و پارامتر‌های کیفی میوه نظیر مواد جامد محلول کل (TSS)، اسیدیته، ویتامین ث، pH، قطر، طول، حجم، وزن، سفتی، فلاونوئید، فنل و ظرفیت آنتی­اکسیدانی کل میوه در پس از برداشت مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تیمار بنزیل‌­آدنین به طور معنی‌داری باعث افزایش مقدار تنک، طول، قطر، حجم، مواد جامد محلول، ویتامین ث، pH، اسیدیته قابل تیتراسیون و ظرفیت آنتی­اکسیدانی میوه می‌شود. بین شاهد و سطوح هورمونی تفاوت معنی‌داری در میزان سفتی، فنل و فلاونوئید کل مشاهده نشد. بیشترین درصد ریزش در غلظت 125 میلی‌گرم در لیتر BA مشاهده شد. بنابراین تیمار آلوی رقم "قطره طلا" با BA موجب تنک موثر و افزایش بهبود کیفی میوه گردید.

کلیدواژه‌ها


AOAC. 1984. Official methods of analysis of the association of official analytical chemists. Williams, S. (Ed), 14th. Edition. Association of Official Analytical Chemists, Arlington. 36: 844-845.
Awad, M.A., DeJager, A., Dekker, M. and Jongen, W.M.F. 2001 Formation of flavonoids and chlorogenic acid in apples as affected by crop load. Scientia Horticulturae. 91: 227–237.
Basak, A. 2006. The effect of fruitlet thinning on fruit quality parameters in the apple cultivar Gala. Fruit and Ornamental Plant Research. 14: 143.
Bolat, I. and Karlidage, H. 1999. Thinning by NAA and hand of “Hacihaliloglu” and “Hasanbey” apricot cultivars. Acta Horticulturae. 488: 507-510.
Byers, R. and Lyons, C.G. 1985. Peach flower thinning and possible sites of action of desiccating chemicals. American Society for Horticultural Science. 110: 662-667.
Byers, R.E. 1989. Response of peach trees to bloom thinning. Acta Horticulturae. 254: 125-132.
Canli, F.A. and Pektas., M. 2015. Improving fruit size and quality of low yielding and small fruited pear cultivars with benzyladenine and gibberellin applications. European Journal of Horticultural Science. 80:103 –108.
Chabikwa, F. and Gabriel., T. 2008. Chemical thining of European pear cultivars (Pyrus communis L.) Horticultural science.
Chan, B.G. and Cain, J.C. 1967. The effect of seed formation on subsequent flowering in apple. Proceedings of the American Society for Horticultural Science. 91: 63–67.
Clever, M. 2007. A comparison of different thinning products applied to the apple variety ‘Elstar Elsh of’ in the Lower Elbe region. Erwerbs-Obstbau. 49: 107-109.
Dennis, F. G. J. 2000. The history of fruit thinning. Plant Growth Regulation. 31: 1-16.
García-Pallas, I., Val, I., Blanco, A. 2001. The inhibition of flower bud differentiationin ‘Crimson Gold’ nectarine with GA3 as an alternative to hand thinning. Scientia Horticulturae. 90: 265–278.
Erogul. D. and Sen, F. 2015. Effects of gibberellic acid treatments on fruit thinning and fruitquality in Japanese plum (Prunus salicina Lindl.). Scientia Horticulturae. 186: 137–142.
Gimenez, G. Dussi, M.C. Reeb, P. Zon, K. Nueki, H. Szabo, Z. and Racsko, J. 2010. Fruit growth and abscission pattern of Williams pear treated with benzyladenine. ISHS Acta Horticulturae 884: XI Internationnal symposium on plant Bioregulators in fruit production.
 
Greene, D.W., 1993. A review of the use of benzyladenine (BA) as a chemical thinner for apples. Acta Horticulturaess. 329: 231-236.
Kaijv, M., Sheng, L. and Chao, C. 2006. Antioxidation of flavonoids of Green Rhizome. Food Science. 27: 110–115.
Klessig, D.F. and Malamy, J. 1994. The salicylic acid signal in plants. Plant Molecular Biology. 26: 1439- 1458.
Kong, T., Damerow, L. and Blanke, M. 2009. Effect of mechanical thinning on ethylene efflux, yield and fruit quality in apple.  Erwerbs-Obstbau. 51: 39-52.
Koshimizu, K. and Iwamura, H. 1986. Cytokinins. In: Takahashi N (Ed.), Chemistry of plant hormones. CRC Press, Florida, pp. 153-159.
Lachman, J. Hamouz, K. Sule, M. Pives, V. Hejtmankova, and A. Dvorak, P. 2009. Cultivar differences of total anthocyanidins in red and purple-fleshed potatoes and their relation to antioxidant activity. Journal of Food Chemistry. 114: 836-843.
Layne, D. R. and Bassi, D. 2008. The peach: botany, production and uses: CABI Publishing.
Lokar, V. and Stopar, M. 2003. The effects of Ethephon, NAA, BA and their combinations on thining intensity of Summerrd apples. Journal of Central European Agriculture 4: 399-403.
Matta, B. Frank and Ouma, G. 2007.  Apple cultivar responses to fruit thinning agents Accel and Carbaryl in Northern Mississippi. Mississippi Agricultural and Forestry Experiment Station. 1161: 1-9.
McArtney, S., Palmer, J. and Adams, H. 1996. Crop loading studies with ‘Royal Gala’ and ‘Braeburn’ apples: effect of time and level of hand thinning. New Zealand Journal of Crop and Horticultural Science. 24: 401-407.
Meitei, S. B., Patel, R. K.,  Bidyut C.,  Deka, N. A. and  Deshmukh Akath, S., 2013. Effect of chemical thinning on yield and quality of peach cv. Flordasun. African Journal of Agricultural. 8: 3558-3565.
Milic, B., Cabilovski, R., Keserovic, Z., Manojlovic, M., Magazin, N. and Doric, M. 2012. Nitrogen fertilization and chemical thinning with 6-benzyladenine affect fruit set and quality of golden delicious apples. Scientia Horticulturae. 140: 81-86.
Myers, S.C., King, A. and Savelle, A.T. 1993. Bloom thinning of ‘Winblo’ peach and ‘Fantasia’ nectarine with monocarbamide dihydrogensulfate. HortScience, 28: 616-617.
Raphael, S. and Moshe, S. 2003. Benzyladenine effects on fruit size, fruit thinning and return yield of ‘Spadona’ and ‘Coscia’ pear. Scientia Horticulturae. 98: 499-504.
Sally, A. B. 2015. Optimising crop load and fruit quality of Packham's Triumph pear with ammonium thiosulfate ethephon and 6- benzyladenine. Scientia Horticulturae. 192: 187-196.
Singleton, V.L. and Rossi, J.A. 1965. Colorimetry of total phenolics with phosphomolybdicphosphotungestic acid reagents. American Journal of Enology and Vitculture. 16: 144-158.
Solomakhin, A.A. and Blanke, M.M. 2010. Mechanical flower thinning improves the fruit quality of apples. Science of Food and Agriculture. 90: 735-741.
Stern, R.A. and Flaishman. M.A. 2003. Benzyladenine effects on fruit size, fruit thinning and return yield of Spodana and Cosia pear. Scientia Horticulture. 98: 499-504.
Stopar, M., Bolcina, U., Vanzo. A. and Vrhovsek, A.U. 2002. Lower crop load for cv. “Jona Gold” Apples (Malus domestica Borkh.) Increases polyphenol content and fruit quality. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 50:1643-1646.
Stopar, M., Schlauer, B. and Turk, B.A. 2007. Thinning “Golden Delicious” apples using single or combining application of ethephon, NAA or BA. Central European Agriculture, 8: 141-146.
Thomas J.C. and Katterman F.R. 1986. Cytokinin activity induced by thidiazuron. Plant Physiology. 81: 681-683.
 
Vaieriano, D.C., Andrea, B., Alberto, D. and Angelo, R. 2007. Benzylaminopurine application on two different apple cultivars (Malus domestica) displays new and unexpected fruitlet abscission features. Annals of Botany 99: 1195-1202.
Webster, A.D. and Spenser, J.E. 2000. Fruit thinning plums and apricots. Plant Growth Regulation. 31: 101-112.
Yuan, R. 1998. Effect of Benzyladenine on fruit thinning and Its mode of action on ‘Mclntosh’ apples.PhD thesis., University of Massachusetts. (Abstract).