1
دانشجوی سابق کارشناسیارشد علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
2
استادیار گروه اصلاح و بیوتکنولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
چکیده
ایران به عنوان خاستگاه انگور، دارای تعداد زیادی از ارقام تجاری انگور با خصوصیات بیوشیمیایی متفاوت میباشد. به منظور بررسی و مقایسه خصوصیات بیوشیمیایی و فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره میوه برخی ارقام انگور، 7 رقم تجاری انگور (ارقام بیدانه سفید، بیدانه قرمز، تبرزه سفید، تبرزه قرمز، قزل اوزوم، لعل قرمز و ریش بابا) از یک باغ یکنواخت در شهرستان ارومیه تهیه و میزان مواد جامد محلول، اسیدهای قابل تیتراسیون، TSS/TA، ویتامین ث، محتوای فنل کل، فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز، فعالیت آنتی اکسیدانی و درصد آب میوه مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که بین ارقام مورد مطالعه از نظر صفات اندازه گیری شده اختلاف معنی داری وجود داشت. بیشترین میزان مواد جامد محلول و اسیدهای آلی در رقم بیدانه قرمز مشاهده شد. بالاترین میزان TSS/TAو ویتامین ث در رقم ریش بابا به دست آمد. همچنین بیشترین محتوای فنل کل و فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز به ترتیب در ارقام تبرزه قرمز و لعل قرمز مشاهده شد. فعالیت آنتی اکسیدانی از 9/255 (معادل میلی مول آهن در 100 گرم وزن تر) در رقم تبرزه تا 3/294 (معادل میلی مول آهن در 100 گرم وزن تر) برای رقم بیدانه سفید متغیر بود.
پیله, فاطمه, & قاسمزاده, راحله. (1396). ارزیابی تنوع ویژگیهای بیوشیمیایی و فعالیت آنتیاکسیدانی در برخی از ارقام تجاری انگور. پژوهش های میوه کاری, 2(1), 45-60.
MLA
فاطمه پیله; راحله قاسمزاده. "ارزیابی تنوع ویژگیهای بیوشیمیایی و فعالیت آنتیاکسیدانی در برخی از ارقام تجاری انگور", پژوهش های میوه کاری, 2, 1, 1396, 45-60.
HARVARD
پیله, فاطمه, قاسمزاده, راحله. (1396). 'ارزیابی تنوع ویژگیهای بیوشیمیایی و فعالیت آنتیاکسیدانی در برخی از ارقام تجاری انگور', پژوهش های میوه کاری, 2(1), pp. 45-60.
VANCOUVER
پیله, فاطمه, قاسمزاده, راحله. ارزیابی تنوع ویژگیهای بیوشیمیایی و فعالیت آنتیاکسیدانی در برخی از ارقام تجاری انگور. پژوهش های میوه کاری, 1396; 2(1): 45-60.