استادیار، بخش تحقیقات علوم زراعی- باغی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان
چکیده
به منظور تعیین مناسبترین زمان برداشت و همچنین بررسی کیفیت ماندگاری میوه برخی ارقام به، ارقام ویدوجا، اصفهان و ترش از ایستگاه تحقیقاتی مبارکه اصفهان برداشت شده و جهت ارزیابی برخی صفات کیفی در زمان برداشت و در طی نگهداری در شرایط سردخانه (دمای 1±0 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 5±90 درصد) به مدت پنج ماه مورد بررسی قرار گرفتند. بر اساس نتایج، کمترین کاهش وزن مربوط به رقم ویدوجا در ماه پنجم انبارداری بود. بیشترین درصد مواد جامد محلول در برداشت سوم (30 مهر) و پس از پنج ماه انبارداری در به اصفهان مشاهده شد. شد. بیشترین سفتی بافت میوه در زمان اولین برداشت (15 مهر) برای به اصفهان و کمترین آن نیز برای رقم ویدوجا در برداشت سوم به دست آمد. به ترش در زمان برداشت سوم و به اصفهان در برداشت اول و پنج ماه پس از انبارداری، به ترتیب بیشترین و کمترین محتوای فنل کل را نشان دادند. تاخیر در برداشت و افزایش مدت انبارداری منجر به کاهش اسید قابل تیتراسیون، سفتی بافت، محتوای فنل کل و پکتین و افزایش کاهش وزن، مواد جامد محلول، درصد پوسیدگی و قهوهای شدن سطحی گردید. بهترین زمان برداشت برای به اصفهان، ویدوجا و ترش به ترتیب 193، 185 و 200 روز پس از تمام گل بود.بر اساس نتایج بدست آمده از پژوهش حاضر، نگهداری میوه ارقام به مورد بررسی به مدت چهار ماه در سردخانه قابل توصیه است.
تاتاری, مریم. (1399). تأثیر زمان برداشت بر کیفیت و ماندگاری برخی ارقام میوه به (Cydonia oblonga Mill.) در شرایط سردخانه. پژوهش های میوه کاری, 5(2), 11-23.
MLA
مریم تاتاری. "تأثیر زمان برداشت بر کیفیت و ماندگاری برخی ارقام میوه به (Cydonia oblonga Mill.) در شرایط سردخانه", پژوهش های میوه کاری, 5, 2, 1399, 11-23.
HARVARD
تاتاری, مریم. (1399). 'تأثیر زمان برداشت بر کیفیت و ماندگاری برخی ارقام میوه به (Cydonia oblonga Mill.) در شرایط سردخانه', پژوهش های میوه کاری, 5(2), pp. 11-23.
VANCOUVER
تاتاری, مریم. تأثیر زمان برداشت بر کیفیت و ماندگاری برخی ارقام میوه به (Cydonia oblonga Mill.) در شرایط سردخانه. پژوهش های میوه کاری, 1399; 5(2): 11-23.