بررسی شاخص های رشدی و کیفی میوه سیب تحت تاثیر کاربرد منابع کلسیمی و زمان های مختلف نمونه برداری و انبارمانی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.

2 دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.

3 کارشناس ارشدگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.

4 استادیار گروه علوم گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.

10.30466/rip.2022.54241.1239

چکیده

تاثیر محلول پاشی آمینوکلات کلسیم، نانوکلات کلسیم و نیترات کلسیم، زمان نمونه برداری و زمان انبارمانی روی شاخص های رشدی و کیفی میوه سیب در دو سال انجام شد. در سال اول، بیشترین مقادیر اسید آسکوربیک در آمینوکلات 1000 و نانوکلات 1000 میلی گرم در لیتر و انبارمانی اول، اسیدیته قابل تیتراسیون در آمینوکلات 1000 میلی گرم در لیتر و انبارمانی اول، سفتی میوه در آمینوکلات 500 و 1000 میلی گرم در لیتر و انبارمانی اول و دوم، طول میوه در تیمار شاهد، سطح برگ در آمینوکلات 1000 میلی گرم در لیتر و نمونه برداری دوم و سوم و شاخص کلروفیل در آمینوکلات 500 میلی گرم در لیتر و نمونه برداری دوم و سوم بدست آمد. در سال دوم، بیشترین مقادیر آسکوربیک اسید در آمینوکلات 1000 میلی گرم در لیتر و انبارمانی اول و دوم، اسیدیته قابل تیتراسیون در آمینوکلات 1000 و انبارمانی اول، قند کل در نانوکلات 500 و 1000 میلی گرم در لیتر، آمینوکلات و نیترات 1000 میلی گرم در لیتر و انبارمانی سوم، سفتی میوه در آمینوکلات 1000 میلی گرم در لیتر و انبارمانی اول بدست آمد. بالاترین طول میوه در تیمار نیترات و آمینوکلات 1000 و نانوکلات 500 میلی گرم در لیتر، قطر میوه در نیترات 1000، آمینوکلات 1000، نانوکلات 500 میلی گرم در لیتر و وزن میوه در نیترات 1000میلی گرم در لیتر مشاهده شد. با توجه به نتایج پژوهش حاضر، آمینوکلات کلسیم موثرتر از سایر منابع کودی کلسیم بود.

کلیدواژه‌ها